Vietnamese Pho Chay soep

Ik mag graag naar Amazing Oriental gaan, een grote Aziatische supermarkt in Groningen. Wat een keus! Daar vond ik geweldige bouillonblokjes voor vegetarische soep (in de meeste bouillon zit wel garnalenpasta, maar in deze dus niet) uit Vietnam. De naam van de soep is Pho Chay *klik* voor een plaatje. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven en het beviel uitstekend.


Vietnamese Pho soep
2 porties
-12 vegetarische garnalen (ja ze bestaan echt en ze zijn lekker! *klik* voor een plaatje, ook te vinden bij de toko..)
-4 nestjes mie
-2 bouillon blokjes Pho Chay
- 800 ml water, kokend
-lenteui , in smalle reepjes gesneden
-1 rode chili peper, in fijne stukjes
-½ eetlepel verse gember, geraspt
-1 teentje knoflook, geperst
-olie om in te bakken

Kook de mie zoals vermeldt op de verpakking. Los de Pho Chay bouillon op in de 800 ml kokend hete water. Verhit in een pan de olie en bak hierin samen met de gember, chilipeper en knoflook de vegetarische garnalen tot ze mooi gaan kleuren.
Verdeel de mie over twee kommen. Giet de bouillon eroverheen, verdeel de garnalen en garneer met de lente uitjes.

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten