Tofu lemon cheesecake

Ik vond het wel een uitdaging, een lekkere romige lemon cheesecake te maken zonder zuivel. En volgens mij, mijn wederhelft en mijn collega was het inderdaad zeer geslaagd. Ik denk dat als je niet weet dat er geen zuivel in zit, dat je het ook echt niet door hebt. Gezonder voor jezelf, beter voor het milieu, beter voor de diertjes, en nog een voordeel: super makkelijk te maken!

Dit is de tweede keer dat ik het maak. De eerste keer kwam ik tijdens het bereiden erachter dat ik geen suiker meer had! Ik heb toen bruine suiker gebruikt, maar deze durfde ik echt niet op de foto te zetten, dat zag er heel onaantrekkelijk uit.


Vegan lemon cheesecake
1 pak soft silken tofu (verkrijgbaar bij de toko, neem niet de gewone tofu die je in de normale supermarkt ziet)
¾ pakje tofutti creamy smooth naturel (veganistische roomkaas bij de natuurwinkel)
 150 gram suiker
50 ml (vers) citroensap
½ tl vanille extract
2 el maizena (maiszetmeel)

10 digestive koekjes
grote klont soja margarine
scheutje sojamelk

Maak eerst de bodem door de koekjes te vermalen in de blender. Laat de plantaardige margarine zachtjes smelten en voeg bij de verkruimelde koekjes samen met een scheutje sojamelk. Goed mengen en in een taartvorm verdelen.
Meng vervolgens in de blender de tofu, de tofutti cream cheese en de suiker. Roer in een klein bakje de citroensap en het vanille extract door elkaar en meng er de maizena doorheen.
Voeg toe aan de massa in de blender en mix goed door zodat alles verdeeld is.

Verspreid het mengsel over de koekbodem.
Plaats de taart in een voorverwamde oven van 180°C voor 45 minuten. Af laten koelen, en laat de taart een nacht in de koeling staan.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten