Kruidige zoete aardappel gember soep

Ik vind zoete aardappel ontzettend lekker de laatste tijd en ik ben gerechtjes aan het maken met pompoen, daar is het nu natuurlijk de tijd voor.


Kruidige zoete aardappel gember soep
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden
  • ½ flespompoen, geschild, ontdaan van zaden en in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 4 kopjes water
  • 1 groene peper, ontdaan van zaden en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel (vers) geraspte gember
  • 1 theelepel sap van een citroen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1flinke eetlepel pindakaas
  • ½ theelepel zout
Kook het water in de pan en voeg alle ingredienten toe. Laat zachtjes koken tot de zoete aardappel en pompoen zacht zijn (ong. 20 minuten).
Haal van het vuur en pureer de soep en proef of het op smaak is.

Wij hebben deze heerlijke soep met een stevig grof bruin stokbrood gegeten, ontzettend lekker!


Het basisrecept van dit gerecht komt uit  het boek New American Vegan van Vincent J. Guihan , daar heet het gerecht echter Zesty Sweet Potato, Black Currant & Jalapeno Soup. Nou had ik geen zwarte bessen en geen japapeno's in huis, maar nog wel pompoen en paprika over (en een groene peper om de jalapeno te vervangen), dus heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Ontzettend leuk boekje overigens, er staan geen foto's in maar het zit wel barstensvol recepten die niet al te moeilijk zijn én lekker kruiden en smakelijk. Ik ga er zeker meer uit maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram