Lekker, simpel maar supergezond gerecht!
Broccoli, dat weet iedereen inmiddels dat het een echte superfood is. In Nederland wordt het steeds bekender gelukkig dat het ontzettend gezonde boerenkool écht niet alleen in een stampot in de winter hoeft; en over zwarte rijst heb ik hier al een lofzang geschreven: Zwarte rijst salade
Zwarte rijst met boerenkool en broccoli 2-3 pers
1 cup zwarte rijst
1 kleine broccoli, in roosjes
2 cup boerenkool, in stukjes (of koop 2 zakjes baby boerenkool bij de AH)
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 pakje pittige tofu stukjes
2 el tamari of sojasaus
2 el water
sap van ½ limoen
½ tl mosterd
mespuntje chilivlokken (afhankelijk van hoe pittig je het wenst)
1-2 tl sesamzaadjes
1 el kokosolie + scheutje sesamolie
Kook de zwarte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (ik kook mijn rijst altijd met een stukje kombu).
Ondertussen kun je rustig de overige ingrediënten snijden en klaar zetten. Meng in een kommetje de volgende ingredienten: tamari/sojasaus, water, limoensap, mosterd, chilivlokken en sesamzaadjes.
Wanneer de rijst bijna klaar is verhit je in een grote wok de kokosolie en sesamolie. Roerbak hierin de ui en knoflook voor een paar seconden. Voeg dan de broccoli en pittige tofustukjes toe.
Na 1 minuut op hoog vuur roerbakken doe je de boerenkool en de saus uit het kommetje erbij. Alles even goed doorwarmen, tot de boerenkool geslonken is maar niet meer dan 1 minuut. Proef of de broccoli gaarheid naar wens is, anders nog eventjes laten garen.
Serveer het groentemengsel met de zwarte rijst en strooi er eventueel nog wat sesamzaadjes overheen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Leuk recept, ben super benieuwd naar de combi boerenkool en broccoli. Maar hoeveel broccoli gebruik je? Zie het niet staan... Lieve groet, Kirsten
BeantwoordenVerwijderenHey die regel was verdwenen :-) vreemd! Toegevoegd. Dankjewel voor je oplettendheid!
VerwijderenOh fijn, nu kan ik hem gaan uitproberen :D
Verwijderen