Zomers groen soepje

VeganMofo2014 #1  is begonnen! De hele maand september gaan de vegan blogs overspoeld worden met heerlijke plantaardige recepten, foto's, reviews en overdenkingen al dan niet aan de hand van een thema. Hier op plantaardigheidjes geen thema, tenzij je overheerlijke vegan recepten een thema vindt natuurlijk :D
Ik hoop lekkere recepten te delen, een bookreview te gaan doen (misschien wel 2?) en wie weet zit er nog wat restaurantbezoekjes in. Laat de maand september maar komen!

Ik begin met een lekker soepje, als zou het ook niet misstaan als een smoothie voor het het begin van de dag. Ik heb een tijdje geprobeerd te ontbijten met groene smoothies, maar ik krijg dan toch weer sneller trek dan wanneer ik mijn overnight oats eet. Misschien een kwestie van gewenning?

Verwen jezelf eens en versier je smoothie of koude soepje eens met mooie bloemtjes als basilicumbloemen of rozenblaadjes.


Zomers groen soepje 2 glaasjes, of 1 groot smoothie glas
½ avocado
½ courgette
1 cup basilicumblaadjes
2 handjes Nieuw Zeelandse spinazie of gewone spinazie
sap van 1 citroen
1 cup water
1 teentje knoflook
1 tl vers geraspte gember
1 el kokospalm suiker
1 tl ume boshi
1 tl chia zaadjes

Blend alles behalve de chia zaadjes in een blender en serveer met de chiazaadjes eroverheen gestrooid.
(En eventueel wat basilicumbloempjes indien voorhanden).


Print Friendly and PDF

8 opmerkingen:

 1. Wat mooi! Proef je de umeboshi ook duidelijk? Misschien moet jij maar een mooi vegan boek gaan maken, deze prachtige foto kan er zo in! Veel plezier met de MoFo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Monique! Ja ik heb ume boshi azijn gebruikt, die was een beetje te proeven. Maar je kan ook de ume boshi pasta gebruiken.
   Ach wie weet ooit een boekje?? Ik kwam overigens in Duitsland een kookboek tegen die helemaal naar mijn smaak was en ook gerechten bevatte die ik zo had willen/kunnen maken. Grappig! Beetje spijt dat ik deze niet heb gekocht..

   Verwijderen
 2. Weet je de naam nog van het boekje dan? Wel leuk om zoiets tegen te komen. Misschien kom je het nog eens tegen?! Toch denk ik dat jij ook best wel een boek zou kunnen maken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja uiteraard weet ik de titel nog :-) Maar er staan nog zoveel op mijn verlanglijstje en zoals Rick zei: "Maar dan zijn de recepten in dit boek geen uitdaging voor je". Had hij ook wel weer gelijk in. Maar hij staat al in mijn wishlist op book depository hoor!

   Verwijderen
 3. Ik wou dat jij mijn buurvrouw was, zodat ik wekelijks bij je zou kunnen komen eten. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staat nog eea hier te koop in de straat .... :D

   Verwijderen
  2. Haha, het zou wel erg grappig zijn, want dan woonde ik weer in de plaats waar ik opgegroeid ben.

   Verwijderen