Wraps met kruidige tempeh en romige dressing

Wraps zijn in mijn ogen altijd een goed idee. Lekker kliederen met de sauzen die er aan de onderkant weer uitlopen, of een enorme troep op je bord omdat de wrap niet gevouwen wil blijven, maakt niet uit, de smaak is meestal geweldig :-)
Ik maak zeer geregeld deze wraps: Chipotle Tempeh Tortilla's, maar onderstaand recept is een stuk eenvoudiger en sneller te maken en zal misschien nog wel meer op tafel komen. Ik stoom of kook de tempeh altijd van de voren, maar mocht je al een ervaren tempeh liefhebber zijn dan is dat niet nodig vermoed ik. Ik vind het lekkerder op die manier, zeker omdat je in dit gerecht de tempeh niet heel lang kan bakken omdat anders de kruiden aanbranden.



Wraps met kruidige tempeh en romige dressing 3 wraps
1 pakje biologische tempeh
2 tl zoete paprikapoeder
½ tl chipotlepoeder
(Heb je geen chipotle? Gebruik dan ipv zoete paprikapoeder, gerookte paprika poeder en een ½ tl chilipoeder ipv chipotle)
1 tl uiengranulaat (of poeder)
½ tl maizena
½ tl tijm
½ tl oregano
snuf zout
olijfolie

dressing:
3 el haver of sojaroom
3 el ongezoete plantaardige melk
1 teentje knoflook, geperst
½ tl chipotle poeder (of chilipoeder)

3 wraps (ik gebruik de laatste tijd roti vellen, die vouwen makkelijker)
3 tomaten, in stukjes
2 avocado's, geschild en in plakjes
1 ui, gesneden
½ krop sla

Meng de ingredienten voor de dressing en zet apart.
Snijd de tempeh in 12 platte plakken, en stoom ze 10 minuten om de bitterheid weg te krijgen en voor te garen.
Meng vervolgens alle kruiden. Verhit een grote pan met wat olijfolie. Haal de tempeh plakjes (laat ze genoeg afkoelen zodat je ze kan aanraken) door de kruidenmix (goed aandrukken). En bak ze aan beide zijde op middelhoogvuur tot ze donker beginnen te verkleuren.

Beleg een wrap met sla, tomaat, avocado en ui. Besprenkel met de romige dressing en leg er 4 plakjes tempeh op. Vouw dicht en serveer met extra dressing.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Ik was de dressing vergeten... Maar ook zonder de dressing en met tofu ipv tempeh vond ik het heerlijk :)
    José

    BeantwoordenVerwijderen