Linzen met wortel en bietjes uit de oven
Dit soort gerechten zijn echt mijn favoriet. Ontzettend smaakvol en ook nog heel erg gezond. Dit gerecht is geïnspireerd op een niet-vegan recept. Het gaat bijna vanzelf dat er in mijn hoofd dan allerlei mogelijkheden ontstaan om de smaken zo gebalanceerd te krijgen dat het ook veganistisch kan, grappig hoe dat werkt! Continu denken "hoe veganize ik dat??" :-) Vast herkenbaar voor velen?
Linzen met wortel en bietjes uit de oven 2 pers
1 cup Castelluccio-linzen (bruine linzen)
1½ cup water
1 bouillon blokje (bv uienbouillon)
2 laurierblaadjes
3 bietjes, geschild en in partjes van 8
8 middelgrote wortels, gehalveerd
olijfolie
1 pakje gekruide tofu (bv biologische tomaat olijf tofu van Vantastic Foods )
1/4 cup amandelschilfers, geroosterd in een droge koekenpan
1 cup ongezoete sojayoghurt (provamel of sojade)
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 el citroensap
1/4 cup fijngehakte platte peterselie (+ extra voor garnering)
1/4 cup fijngehakte dille (+ extra voor garnering)
zout en versgemalen zwarte (kampot) peper
Verhit de oven voor op 200C.
Snijd de groentes, verdeel ze over een bakplaat (bekleed met bakpapier) en besprenkel met wat olie.
Rooster ze gaar in de oven tot ze gaan verkleuren en gaar zijn (ongeveer 20-30 minuten).
Doe ondertussen de linzen met het water, bouillon blokje en laurierblaadjes in een pan en breng aan de kook.
Kook ze gaan in ongeveer 20 minuten. Giet af.
Rooster de amandelschijfjes indien dat nog niet is gebeurd.
Voeg de ingredienten voor de yoghurtsaus samen: sojayoghurt, knoflook, citroensap, peterselie, dille.
Verkruimel de gekruide tofu.
Verdeel de linzen over 2 borden, leg de geroosterde groentes erbij. Breng op smaak met zout en kampot peper. Bestrooi met de gekruide, verkruimelde tofu. Besprenkel met wat yoghurtsaus en versier met verse kruiden.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Lekker! En het ziet er ook zo mooi uit!
BeantwoordenVerwijderenHeb het geprobeerd en is echt lekker!
BeantwoordenVerwijderen