Noodle bowl met tofu
Dit gerechtje is eigenlijk zo simpel en zo lekker! Het meeste werk zit in het snijden van de groentes, en verder kun je er helemaal niets fout aan doen. Ja misschien de groentes te lang blancheren zodat ze veel te gaar worden. Dát is echt niet de bedoeling, de groentes moeten nog lekker knapperig zijn en hun verse smaak behouden.
Varieer verder gerust met wat je hier serveert. Bimi, peultjes, edamame, paksoi, Chinese kool, andere soorten paddenstoelen etc etc. Alles wat je lekker vindt kun je hier natuurlijk bij doen. De Japanse noodle bouillon is ideaal, geen gehannes met kruiden, deze kun je zo op je plank hebben staan, verdunnen en klaar is je noodle bouillon! Zo zet je een gezond, prachtig kleurrijk én lekker gerecht door de weeks zo op tafel.
Hoe je het naar binnen krijgt is een tweede :-) Ik eet eerst groentes en tofu met stokjes terwijl ik ze lekker door de bouillon haal en daarna slurp ik de bouillon op. Rick eet het met een vork en lepel en nuttigt het meer als een soep. Lekker kliederen en slurpen hoort erbij!
Noodle bowl met tofu 2 pers
3/4 cup Japanse noodle bouillon
2,5 cup water
75 gram Skinny Soba Somen Noodles
1 cup sugar snaps
½ wortel in schijfjes
1 cup fijne reepjes rode kool
1 cup oesterzwam in reepjes
1 pakje tofu á 250 gram, in kleine blokjes
1 el kokosolie (of een andere olie om in te bakken)
1 limoen, in tweeën
verse koriander ter garnering
optioneel: gefermenteerde zwarte peper
Verhit in een grote platte koekenpan de kokosolie, bak hierin de tofu aan alle zijdes krokant goudbruin. Laat eerst een zijde goed knapperig worden voordat je ze steeds omroert.
Verwarm de Japanse Noodle Bouillon met het water op laag vuur in een pan.
Zet een pan met water op en breng aan de kook. Zorg dat je een zeef hebt of een schuimspaan.
Blancheer de groente en de oesterzwam één voor één in het kokende water. Laat ze zakken in het kokende water in een zeef of haal ze eruit met een schiumspaan. Kook max 2 minuten, de rode kool mag zelfs korter.
Doe de soba somen noodles in de Japanse noodle bouillon en kook 3 minuten. Verdeel de groentes, oesterzwam en tofu over twee borden. Haal de noodles uit de bouillon (of giet af en vang de bouillon op) en leg bij de groentes.
Overgiet beide borden met de hete bouillon en garneer met verse koriander en (gefermenteerde) zwarte peper en serveer samen met een half limoentje.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Wat ziet je site er mooi uit zeg! Heel strak en mooi overzichtelijk. Heb je dat nou helemaal zelf veranderd? En de foto's zijn prachtig :)
BeantwoordenVerwijderenDankjewel! Ik heb een template aangeschaft, maar die moest ik uiteindelijk nog behoorlijk aanpassen naar mijn smaak. Behoorlijk werkje :-)
VerwijderenCASINOS in Las Vegas | JtmHub
BeantwoordenVerwijderenStay in Las Vegas · Stay in Las Vegas · 인천광역 출장안마 Stay in Las Vegas · Stay in Las 제주도 출장샵 Vegas 시흥 출장안마 · Stay 서산 출장샵 in Las Vegas · 남원 출장마사지 Stay in Las Vegas