Daslook notenkaasje
Ja, ze steken de kop al weer op hier, zowel in de kruidenbakken als onder de oude perenboom: daslook! Daslook is maar beperkt beschikbaar (in het voorjaar) en tot voor kort ook nog eens beschermd. Dat houdt in dat je het niet in het wild mocht oogsten. Vanaf begin 2017 mag het weer wel, maar de beste oplossing is om dit in je eigen tuin te laten groeien natuurlijk en behalve te genieten van de heerlijke knoflook smaak ook genieten van de bloemenpracht.
Geen daslook voorhanden? Gebruik dan eens een ander kruid zoals bijvoorbeeld bieslook of kervel.
In plaats van het wat langer durende traject om rejuvelac te maken (zie hier) kun je ook kiezen voor de gefermenteerde brooddrank van Kanne. Veel makkelijker én sneller (als je het in huis hebt tenminste ;-))
Daslook notenkaasje
1 cup cashewnoten, 1 nacht geweekt in water
¼ cup brooddrank (Kanne Brottrunk) / rejuvelac
¼ cup geurloze kokosolie, gesmolten
1 el edelgist
1 el witte wijnazijn
¼ tl knoflookgranulaat
4 daslookblaadjes, grof gesnipperd (of andere groene kruiden voorhanden)
1 tl zout
Pureer alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Stop steeds even om de massa die aan de zijkanten van de blender is gaan zitten naar beneden te schrapen en om de motor van je blender even rust te geven. Na een minuut of 5-6 zul je een mooie gladde saus hebben.
Leg een doekje van dun ongebleekt katoen in een vorm en giet hier het cashewmengsel in. Laat 24 uur op kamertemperatuur fermenteren.
Bewaar het kaasje na deze 24 uur afgedekt in de koeling tot je er van gaat smullen :-)
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oh dit lijkt me echt heerlijk, Daniëlle!
BeantwoordenVerwijderenJammer genoeg zie ik onze daslook nog niet komen piepen... Ik hoop dat hij gewoon wat trager is dit jaar en niet volledig verdwenen is.