Daslook notenkaasjeJa, ze steken de kop al weer op hier, zowel in de kruidenbakken als onder de oude perenboom: daslook!  Daslook is maar beperkt beschikbaar (in het voorjaar) en tot voor kort ook nog eens beschermd. Dat houdt in dat je het niet in het wild mocht oogsten. Vanaf begin 2017 mag het weer wel, maar de beste oplossing is om dit in je eigen tuin te laten groeien natuurlijk en behalve te genieten van de heerlijke knoflook smaak ook genieten van de bloemenpracht.
Geen daslook voorhanden? Gebruik dan eens een ander kruid zoals bijvoorbeeld bieslook of kervel.

In plaats van het wat langer durende traject om rejuvelac te maken (zie hier) kun je ook kiezen voor de gefermenteerde brooddrank van Kanne. Veel makkelijker én sneller (als je het in huis hebt tenminste ;-))Daslook notenkaasje
1 cup cashewnoten, 1 nacht geweekt in water
¼ cup brooddrank (Kanne Brottrunk) / rejuvelac
¼ cup geurloze kokosolie, gesmolten
1 el edelgist
1 el witte wijnazijn
¼ tl knoflookgranulaat
4  daslookblaadjes, grof gesnipperd (of andere groene kruiden voorhanden)
1 tl zout

Pureer alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Stop steeds even om de massa die aan de zijkanten van de blender is gaan zitten naar beneden te schrapen en om de motor van je blender even rust te geven. Na een minuut of 5-6 zul je een mooie gladde saus hebben.

Leg een doekje van dun ongebleekt katoen in een vorm en giet hier het cashewmengsel in. Laat 24 uur op kamertemperatuur fermenteren.

Bewaar het kaasje na deze 24 uur afgedekt in de koeling tot je er van gaat smullen :-)Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Oh dit lijkt me echt heerlijk, Daniëlle!
    Jammer genoeg zie ik onze daslook nog niet komen piepen... Ik hoop dat hij gewoon wat trager is dit jaar en niet volledig verdwenen is.

    BeantwoordenVerwijderen