Stoofpeertjes crumble

Dessert, ontbijt, lunch, mega-vullend tussendoortje. Noem het hoe je het wil, dit is altijd lekker :-) En alhoewel je het gevoel hebt te zondigen valt dat enorm mee!
Ik wilde de stoofpeertjes niet in alcohol of veel suiker koken en ik had geen vruchtensap in huis. Daarom besloot ik te gaan kijken in mijn theelade. Daar vond ik een geurende rooibosthee met vanille smaak. Ideaal! Heb je een chai thee? Of andere smaakjes met warme kruiden (kerst- of herfstthee bijvoorbeeld) dan kun je die natuurlijk ook gebruiken.

Ik heb hiervoor de slowcooker aangezet, maar dat was met name omdat ik geen zin had om steeds te moeten kijken of het wel goed ging met het open vuur (altijd eng als je katten in huis hebt ook al komen ze niet in de keuken als we daar niet bezig zijn).
Vervolgens heb ik de peertjes nog een dag in het vocht laten trekken en pas toen ik de crumble ging maken ze uit het vocht gehaald. (Ik heb overigens een kilo stoofpeertjes gekocht, en de helft gebruikt voor dit recept, en de andere helft lekker als bijgerechtje bij het avondeten ;-))



Stoofpeertjes crumble 2-4 pers
500 gr stoofperen, geschild en in partjes
2 zakjes specerijen thee (chai, rooibos vanille, etc)
2 kaneelstokjes
1 el ahornsiroop

kruimel:
½ cup amandelmeel
1/3 cup kokosmeel
1 tl kaneel
½ tl zout
1 el gesmolten kokosolie
1 el ahornsiroop

Zet de geschilde partjes stoofpeer onder water en breng aan de kook samen met de thee en de kaneelstokjes. (Ik heb de slowcooker gebruikt). Dit kun je ook eventueel al de dag ervoor doen en de partjes peer in het kookvocht laten afkoelen en laten trekken tot je ze gebruikt.

Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes, vermeng met 1 el ahornsiroop en verdeel over 2 schaaltjes die in de oven kunnen. (Je kan ook 4 kleinere schaaltjes gebruiken natuurlijk, net hoeveel je wil per persoon).

Meng de amandelmeel, kokosmeel, kaneel en zout door elkaar in een kommetje. Voeg hier de gesmolten kokosolie en nog een eetlepel ahornsiroop aan toe. Verdeel over de bakjes met peer.

Zet in de oven, 20 minuten, totdat het kruimellaadje mooi goudbruin is.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Oeh Daniëlle, klinkt lekker!
    Wat heerlijk ook dat je het niet in suiker hebt gekookt, dat houd me altijd een beetje tegen om een recept te maken. Dit klinkt ideaal :). Mooie foto's ook weer!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!
      Ja we hebben het al eens in een vruchtensap gekookt en dat was ook erg goed te doen! Maar dat hadden we nu niet in huis en dan wordt je creatief. Nu ben ik al niet heel erg gewend om enorm zoet te eten, dus dit beviel erg goed :)

      Verwijderen