Ik ben zo blij met mijn daslook in de tuin dat ik er nog een recept met dit heerlijke plantje tegenaan gooi :-) Normaal gesproken ben ik niet zo'n enorme fan van hummus. Zeker niet de supermarkt varianten. Maar zo nu en dan proef je er een in een restaurant en dan vind ik het zo lekker!
Dit keer ging ik dus zelf aan de slag. De daslook en de za'atar kruiden gaan perfect samen. Lekker als voorgerechtje met warm pita brood, als bijgerechtje, of als borrelhapje!
Daslook hummus
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 el tahin
sap van een halve citroen
2 el water
5 - 7 daslookblaadjes, kleiner gescheurd
zout
olijfolie, naar wens
za'atar, naar wens (kruidenmengsel uit het Midden Oosten, oa te vinden bij Jumbo van Jonnie Boer of maak het zelf)
Meng de kikkererwten, tahin, citroensap, water en daslook tot een cremige massa in de blender. Breng op smaak met zout. Doe de hummus in een schaaltje of kom. Overgieten met olijfolie en za'atar mengsel.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dit lijkt me heel lekker :-)
BeantwoordenVerwijderenMaar hoe heb jij daslook in de tuin gekregen? Ik weet daslook hier in de omgeving te vinden, maar het is helaas verboden om te plukken omdat het in Nederland om een beschermde soort gaat.
Ik heb ze als klein plantje gekocht bij een kweker (De Keukentuin in Zuidbroek). Volgens mij zie ik ze steeds vaker opduiken bij biologische kruidenplanten aanbieders.
VerwijderenHet is inderdaad verboden ze uit de natuur te plukken.
Wel het blad alleen plukken/consumeren voor de bloei! :)
BeantwoordenVerwijderenDe reden is alleen dat de smaak iets minder wordt wanneer de bloemen verschijnen? Niet iets anders toch? Ik vind ze nog steeds erg lekker.
VerwijderenWow! Dit ga ik proberen.......ziet er heerlijk uit! We hebben het in de tuin dus moet gaan lukken.....
BeantwoordenVerwijderenKan het nog nu het bloeit.......? Nu ja.........oh en idd las dat je daslook moet scheuren....niet knippen, schijnt het bitter te worden......ha ik leer steeds weer bij....;)
Fijne dag
Liefs
Bonnie! Ik gebruik het nog gewoon als het bloeit. Minder smaak dan voor de bloei maar nog steeds lekker. Van dat scheuren wist ik niet :-)
Verwijderen