Tot ik deze post zag van de Groene Meisjes met worteltaart havermout. Wortel als ontbijt! Dan krijg ik ook nog wat extra vitamines binnen, goed idee! Maar ik wil dus niet staan koken 's ochtends, dan moet het daarna ook weer afkoelen voor ik het kan opeten, en warm eten valt niet lekker op mijn maag 's ochtends.
Ik ging wat proberen en het volgende recept rolde eruit. Nu wisselt dit recept zich af met de "normale" overnight oats. Rick gooit zijn deel bij zijn smoothie en doet er nog wat extra plantaardige melk bij. Ook erg lekker!
De lekkerste plantaardige melk met name voor ontbijt vind ik speltmelk. Vooral die van Lima is handig want die is én biologisch maar er is ook extra calcium aan toegevoegd. Speltmelk vind ik lekker romig, ook om zo te drinken.
Tropical Overnight Oats
1/3 deel havermoutvlokken
1/3 deel fijn geraspte wortel
1/3 deel geraspte kokos (ongezoet)
handje blanke rozijnen
speltmelk, of andere plantaardige melk
eventueel: ahornsiroop en extra kokossnippers
Voeg de havermoutvlokken, wortel, kokos en rozijnen samen in een schaaltje. Roer om en doe er zoveel melk bij dat alles nét onderstaat. Dek af en zet eventueel in de koeling (op koudere dagen laat ik het zelfs op mijn aanrecht staan zodat het niet zo enorm koud is op mijn maag de volgende vroege ochtend).
De volgende dag eventueel zoeter maken met ahornsiroop, maar meestal vind ik dat niet nodig.
Oeh, dit ziet er lekker uit!! Ga ik zeker proberen! (maar zonder de rozijnen natuurlijk, haha)
BeantwoordenVerwijderenHahaha ik dacht al! Rozijnen in het ontbijt van Pauline? Neeee, dát kan niet :P
VerwijderenNee, er zijn grenzen ;)
VerwijderenKlinkt lekker zeg!
BeantwoordenVerwijderenklinkt goed! en ziet er ook fantastisch lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen