Vegan Sushi Workshop

Afgelopen zondag heb ik samen met een vriendin een vegan sushi workshop gevolgd! Nu maak ik wel vaker zelf sushi, maar mijn oog viel op de enorm ingewikkelde vierkante sushi die als een glasmozaiek eruit ziet. Dat wilde ik ook kunnen!

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig en leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen, en werd er ook nog eens een lekker diner geserveerd.

De workshop werd gegeven door Vegan Team Holland; de beide heren waren helemaal afgereisd vanuit Haarlem naar het hoge noorden, Engelbert. Volg hun facebookpagina om te zien wat ze nog meer voor leuks organiseren in de toekomst.

Met z'n 15'en zaten we vol verwachting aan een grote tafel en begonnen we met een normale gerolde sushi. Vervolgens een sushi die omgekeerd is, maar ook nog met banaan erin. Een exotic sushi, ik vond het erg lekker, zelfs gedipt in de sojasaus.

Iedereen vol verwachting tot wanneer nou de ingewikkelde vierkante sushi kwam, maar nee eerst nog eens een inside out sushi met een dakje van avocado! Er was ons verteld een bakje mee te nemen zodat we de sushi die we maakten mee naar huis konden nemen. Maar dat dit er zoveel zouden worden had volgens mij niemand verwacht :-) 

Uiteindelijk, na een lekker soepje kwamen we dan aan bij de vierkante sushi. Al volgend en vragend, kijkend naar hoe het werd voorgedaan vormde langzaamaan bij iedereen een sushi die moest lijken op een mooi gekleurd kunstwerkje. Vele van ons (waaronder zeker ik) waren nog verbaasd dat ondanks de wankele start met de niet-zo-recht-te-krijgen-en-passende-komkommer er toch nog iets heel moois uitkwam. 

De volgende dag had ik een heerlijke lunch mee naar het werk, dat smaakte zeker naar meer. Nu ik er zo over schrijf heb ik zin om weer sushi te maken!

Hieronder de gerechtjes die we nog kregen naast al het gesnoep van de sushi. Een lekker Oosters soepje, een zalige saté en een sojayoghurt met mango en kaki fruit als ik het mij goed herinner.Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit!
  Die vierkante ziet er interessant uit :)
  Ga ik proberen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel succes! Er zijn ook youtube filmpjes te vinden, gaat je vast lukken!

   Verwijderen
 2. Yummm! Wat ziet dat er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm, wat lijkt dat lekker! Lijkt me erg leuk een x aan zo'n workshop deel te nemen in Groningen :) Ik zal helaas niemand mee kunnen krijgen want ik ken vrijwel niemand die sushi lust :(

  BeantwoordenVerwijderen