Tofu met citroen- zwarte bonensaus

Op deze manier vind ik tofu denk ik het lekkerst: knapperig gebakken in de pan met een kruidig korstje. Je kan er dan ook zoveel kanten mee op. Dit gerecht wordt voor het oog veel mooier wanneer je rode paprika gebruikt. Ik had echter nog een groene liggen en wilde deze opmaken.

De gefermenteerde, gezouten boontjes vind je bij de toko. Meestal vaccum verpakt in een zakje. Een behoorlijke hoeveelheid terwijl je vaak maar een klein beetje nodig hebt. Ik heb deze daarom verdeeld in kleine porties en ingevroren, hopelijk behouden ze hun smaak.



Tofu met citroen- zwarte bonensaus, 2 pers
1 paprika, in kleine stukjes
2 lente-uien, fijne ringetjes
2 el gefermenteerde zwarte bonen (toko)
250 ml bouillon (ik heb no-chickenbouillon gebruikt, maar je kan ook groente- of uienbouillon gebruiken
sap van 1 citroen
plantaardige olie

1 pakje tofu
no-egg mengsel (1 el aangelengd met wat water)
1/3  cup bloem
mespuntje cayenne peper
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl zout
vers gemalen zwarte peper
kokosolie

bruine rijst voor 2 pers
gestoomde of gewokte groene groentes (bv paksoi gebakken met wat 5 spice poeder)

Lek de tofu uit. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

In een koekenpan wat olie verhitten en hierin de paprika en de lente-ui ongeveer een minuut of 5 bakken.
Doe de bouillon en de zwarte bonen erbij en laat voor de helft inkoken. Giet in een kommetje en doe het sap van de citroen erbij.

Snijd de tofu in rechthoekige plakken. Meng de bloem met de knoflook- en uienpoeder, cayennepeper en zout en peper. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en laat heet worden. Haal elk plakje tofu door het no egg mengsel en vervolgens door het bloemmengsel.

Bak ze aan beide zijde mooi goudbruin en knapperig. Serveer met de rijst en de groentes en bedruip met wat saus en serveer de rest erbij.




Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Ik ben geen al te grote fan van tofu, maar inderdaad zo met een knapperig korstje is het het lekkerst!
    Ziet er yummie uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel!
    Ik vind tofu zo op zijn tijd heerlijk, op diverse manieren bereid. Ook naar tempeh kan ik echt verlangen, maar ook daar is de bereidingswijze wel erg belangrijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk! Tofu door de maizena gehaald en opgebakken is ook lekker. Daarna lekker met ui, sojasaus, peper en gember :-)

    BeantwoordenVerwijderen