Spelt Stoofperentaartjes

Dit gerechtje is geïnspireerd op een kookboek welke ik onlangs had gewonnen: Fourplay. Ik heb de vulling alleen gewijzigd en de bodem geheel vegan gemaakt. Ook heb ik er twee taartjes van gemaakt, in plaats van 1 grote. Erg lekker, maar behoorlijk machtig. Deze manier van stoofpeertjes koken is overigens erg prettig: het vocht wat je overhoudt is ook nog eens heel erg lekker én je gebruikt geen geraffineerde suiker.



Spelt Stoofperentaartjes 2 kleine taartjes
4-6 stoofpeertjes
AH Boomgaard appel blauwe bes sap
2 kruidnagels
2 stokjes kaneel
ahornsiroop


2 cup speltbloem
1 cup vegan boter of margarine (bv alpro soya, healthy planet of alsan boter)
125 ml water
1/4 cup ahornsiroop
Snuf zout

Schil de stoofpeertjes en doe ze in een pan. Zet ze onder met appel blauwe bessen sap, indien je niet genoeg hebt eventueel aanvullen met water. (Ikzelf kook altijd een hele zwik peertjes en gebruik ze voor diverse doeleinde, avondeten, toetjes etc etc).
Doe de kruidnagels en kaneel erbij en laat ongeveer 30-45 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Laat de peertjes die je wil gebruiken voor het taartje afkoelen buiten het kookvocht.

Meng voor de bodem de speltbloem, margarine, water, ahornsiroop en een snuf zout. Goed mengen en kneden tot het een soepel maar nog steeds nat deeg ontstaat. Pak in in plasticfolie en leg minstens een uurtje in de koeling.

Verwarm de oven voor op 200C.

Snijd de peertjes in partjes en besprenkel met wat ahornsiroop.
Verdeel het deeg in 2 delen. Rol eerst de ene bol uit tot een rond vlak. Leg de helft van de peertjes in het midden en vouw de randen een beetje om. Herhaal dit met de andere helft van het deeg.

Leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier en bak in de oven voor ongeveer 40 minuten.




Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Oh dit klinkt heerlijk! Ik moet echt wat gaan doen met stoofpeertjes.

    BeantwoordenVerwijderen