Deze pannenkoekjes maak ik vaker als ontbijt op mijn vrije dag wanneer ik even geen afspraken in de ochtend heb. Heerlijk! Ik ben nooit zo van het voorraadje maken en dan opeten, maar steeds wanneer er een klaar is direct opeten. Niet zo geschikt voor gezellig samen aan tafel ontbijten. Maar aangezien Rick niet zo van pannenkoekjes houdt ideaal op mijn vrije dag als Rick werkt!
Boekweitpannenkoekjes
1 cup boekweitmeel
1 cup plantaardige melk naar keuze (kies eventueel ongezoete als je ook hartige pannenkoeken wil maken)
2 tl No Egg van Orgran
4 el water
flinke snuf zout
plantaardige olie (ik gebruik graag koolzaadolie met botersmaak hiervoor *deze* van de AH bijvoorbeeld)
Meng de No Egg met de 4 el water en klop goed door elkaar. Meng de boekweitmeel en de plantaardige melk (zeef eventueel de boekweitmeel boven de plantaardige melk om klontjes te voorkomen) en meng de no egg mengsel er doorheen. Laat het even een half uurtje rusten.
Meng een flinke snuf zout door het mengsel (ik vind het erg lekker om een wat zoutere pannenkoek te hebben onder mijn zoete beleg ;-)).
Verhit wat olie in een pan en giet een soep-opschep-lepel beslag in de pan wanneer de olie heet is. Pas omdraaien wanneer de bovenkant ook helemaal droog is.
Afhankelijk van je pan wordt de pannenkoek mooi goudbruin, of zoals bij mij (anti-aanbaklaag) wat bleker, maar niet minder lekker.
Wat heb ik erop gedaan?
Geraspte appel met ahornsiroop.
Veganistische chocolade hazelnootpasta van Penotti met stukjes banaan en kokosrasp.
Voor diegene die het hebben gemist: ik geef mijn dubbele versie van het Plant Power kookboek weg!
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Mmm boekweit, lekker! Ik heb hier nog een meel en no-egg staan waar ik niet genoeg mee doe. Zal jou recept eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenDit is eigenlijk een van de weinige recepten waar ik no-egg in gebruik :)
VerwijderenKlinkt heerlijk Daniëlle!
BeantwoordenVerwijderenToevallig had ik laatst die veganistische chocopasta van Penotti ook ontdekt, echt heerlijk. Ik was er zo blij mee, haha! Eigenlijk wil ik nog wel eens zelf chocoladepasta maken, en notenboter. Maar ik moet niet steeds blijven zeggen dat ik het wíl doen, maar ik moet het eens gáán doen ;).
Liefs
Oh zelf hazelnootpasta wil ik ook nog steeds maken, maar daar komt het idd niet van. Waarschijnlijk omdat ik echt enorm verslaafd ben aan de Penotti hazelnootpasta. Die is zooooo lekker..En ik mijzelf maar afvragen waarom ik niet meer afval *lol*
Verwijderen