Boekweit pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes maak ik vaker als ontbijt op mijn vrije dag wanneer ik even geen afspraken in de ochtend heb. Heerlijk! Ik ben nooit zo van het voorraadje maken en dan opeten, maar steeds wanneer er een klaar is direct opeten. Niet zo geschikt voor gezellig samen aan tafel ontbijten. Maar aangezien Rick niet zo van pannenkoekjes houdt ideaal op mijn vrije dag als Rick werkt!

  

Boekweitpannenkoekjes
1 cup boekweitmeel
1 cup plantaardige melk naar keuze (kies eventueel ongezoete als je ook hartige pannenkoeken wil maken)
2 tl No Egg van Orgran
4 el water
flinke snuf zout
plantaardige olie (ik gebruik graag koolzaadolie met botersmaak hiervoor *deze*  van de AH bijvoorbeeld)


Meng de No Egg met de 4 el water en klop goed door elkaar. Meng de boekweitmeel en de plantaardige melk (zeef eventueel de boekweitmeel boven de plantaardige melk om klontjes te voorkomen) en meng de no egg mengsel er doorheen. Laat het even een half uurtje rusten.

Meng een flinke snuf zout door het mengsel (ik vind het erg lekker om een wat zoutere pannenkoek te hebben onder mijn zoete beleg ;-)).

Verhit wat olie in een pan en giet een soep-opschep-lepel beslag in de pan wanneer de olie heet is. Pas omdraaien wanneer de bovenkant ook helemaal droog is.

Afhankelijk van je pan wordt de pannenkoek mooi goudbruin, of zoals bij mij (anti-aanbaklaag) wat bleker, maar niet minder lekker.

Wat heb ik erop gedaan?
Geraspte appel met ahornsiroop.
Veganistische chocolade hazelnootpasta van Penotti met stukjes banaan en kokosrasp.


  

Voor diegene die het hebben gemist: ik geef mijn dubbele versie van het Plant Power kookboek weg!
Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

 1. Mmm boekweit, lekker! Ik heb hier nog een meel en no-egg staan waar ik niet genoeg mee doe. Zal jou recept eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is eigenlijk een van de weinige recepten waar ik no-egg in gebruik :)

   Verwijderen
 2. Klinkt heerlijk Daniëlle!
  Toevallig had ik laatst die veganistische chocopasta van Penotti ook ontdekt, echt heerlijk. Ik was er zo blij mee, haha! Eigenlijk wil ik nog wel eens zelf chocoladepasta maken, en notenboter. Maar ik moet niet steeds blijven zeggen dat ik het wíl doen, maar ik moet het eens gáán doen ;).
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zelf hazelnootpasta wil ik ook nog steeds maken, maar daar komt het idd niet van. Waarschijnlijk omdat ik echt enorm verslaafd ben aan de Penotti hazelnootpasta. Die is zooooo lekker..En ik mijzelf maar afvragen waarom ik niet meer afval *lol*

   Verwijderen