Ik wilde een weekje 100% rauw gaan eten, ik had een weekje vrij en wilde wat meer bewegen en dacht mijzelf te gaan verwennen met raw food. Ik wil jullie meenemen in twee blogpost in mijn reis van 2 dagen :-) Twee dagen is hoe lang ik het heb volgehouden..(niet helemaal waar, ik heb nog wel zo nu en dan raw gerechtjes gemaakt, maar geen volledige dagen).
Ik vond het niet leuk, ik vond het niet enorm lekker, ik vond het heel veel voorbereiding en planning, maar bovendien besefte ik ineens dat er dan heel veel dingen zijn die ik dan niet kan eten: bonen, linzen en eigenlijk ook geen havermout. Ook omdat Rick totaal niet thuis is in de raw food keuken betekende dat dat ik dan elke dag voor 3 x een gerecht moest zorgen en dat terwijl ik een weekje vrij en de nodige rust wilde.
Maar het waren twee boeiende dagen :-)
De eerste dag:
In de ochtend had ik zelfgemaakte melk van haver gebruikt voor het recept van Green Kitchen Travels: Raw Cacao, Chia & Banana Overnight Oats. Toen had ik dus nog niet door dat havermout niet raw is..
Ontbijt was wel erg lekker en erg vullend!
Middag;
Salade van kool, en (gekookte) linzen welke ik nog over had van de vorige dag (hey ik ben ook tegen voedselverspilling, dus dit mocht ik nog even opmaken van mijzelf :-))
Tussendoor:
Groene smoothie met peterselie, peer, snijbiet, tarwegras en dadels
Avond:
Lettuce Wraps met een Thousand Island Dressing uit het boek Easy, Affordable Raw: How to Go Raw on $10 a Day van Lisa Viger. Hiervoor had ik romaine sla bladeren die je dan kan beleggen met rauw geraspte biet, wortel, champignons, ui, avocado en kiemen. Ikzelf heb er nog wat zonnenbloempitten bij gedaan. Eroverheen een variant op de Thousand Island Dressing uit dit boek.
De wraps waren lekker en erg vullend. Ik vind dit alleen echt meer een gerecht voor een warme zomeravond en dan gezellig iedereen uit de bakjes zijn slablaadje laten vullen. Met name Rick vond de Thousand Island Dressing erg lekker , dus hieronder het recept, geïnspireerd op het recept uit Easy, Affordable Raw.
Thousand Island dressing
½ cup ongeroosterde cashewnoten, minimaal 2 uur geweekt
1 tomaat, in kleine stukjes
3 zongedroogde tomaatjes
kontje van een rode paprika, in stukjes
1 el appel cider azijn
1 el citroensap
1 el agave siroop
200 - 250 ml water
½ kleine ui, gesnipperd
zout en peper naar smaak
Alle ingrediënten in de blender, (ik heb de minikom van de magimix gebruikt) en ongeveer een minuut of 2 laten draaien (met een pauze tegen oververhitting) tot een gladde saus.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er mooi fris uit! Ik kan me goed voorstellen dat je tijdens een vrije week geen zin hebt om 3 keer per dag nieuwe raw dingen uit te vogelen. Maar een combinatie van rauw en gekookt is ook lekker. :) Ik heb vaak over thousand island dressing gelezen maar heb het nog nooit gemaakt - klinkt lekker romig en hartig.
BeantwoordenVerwijderenRomig en hartig is inderdaad de juiste omschrijving :)
VerwijderenDank je voor je reactie!