Raw food dag 1 & Thousand Island dressing

Ik wilde een weekje 100% rauw gaan eten, ik had een weekje vrij en wilde wat meer bewegen en dacht mijzelf te gaan verwennen met raw food. Ik wil jullie meenemen in twee blogpost in mijn reis van 2 dagen :-) Twee dagen is hoe lang ik het heb volgehouden..(niet helemaal waar, ik heb nog wel zo nu en dan raw gerechtjes gemaakt, maar geen volledige dagen).

Ik vond het niet leuk, ik vond het niet enorm lekker, ik vond het heel veel voorbereiding en planning, maar bovendien besefte ik ineens dat er dan heel veel dingen zijn die ik dan niet kan eten: bonen, linzen en eigenlijk ook geen havermout. Ook omdat Rick totaal niet thuis is in de raw food keuken betekende dat dat ik dan elke dag voor 3 x een gerecht moest zorgen en dat terwijl ik een weekje vrij en de nodige rust wilde.

Maar het waren twee boeiende dagen :-)

De eerste dag:
In de ochtend had ik zelfgemaakte melk van haver gebruikt voor het recept van Green Kitchen Travels: Raw Cacao, Chia & Banana Overnight Oats. Toen had ik dus nog niet door dat havermout niet raw is..
Ontbijt was wel erg lekker en erg vullend!

Middag;
Salade van kool, en (gekookte) linzen welke ik nog over had van de vorige dag (hey ik ben ook tegen voedselverspilling, dus dit mocht ik nog even opmaken van mijzelf :-))

Tussendoor:
Groene smoothie met peterselie, peer, snijbiet, tarwegras en dadels

Avond:
Lettuce Wraps met een Thousand Island Dressing uit het boek Easy, Affordable Raw: How to Go Raw on $10 a Day van Lisa Viger. Hiervoor had ik romaine sla bladeren die je dan kan beleggen met rauw geraspte biet, wortel, champignons, ui, avocado en kiemen. Ikzelf heb er nog wat zonnenbloempitten bij gedaan. Eroverheen een variant op de Thousand Island Dressing uit dit boek.

De wraps waren lekker en erg vullend. Ik vind dit alleen echt meer een gerecht voor een warme zomeravond en dan gezellig iedereen uit de bakjes zijn slablaadje laten vullen. Met name Rick vond de Thousand Island Dressing erg lekker , dus hieronder het recept, geïnspireerd op het recept uit Easy, Affordable Raw.


Thousand Island dressing
½ cup ongeroosterde cashewnoten, minimaal 2 uur geweekt
1 tomaat, in kleine stukjes
3 zongedroogde tomaatjes
kontje van een rode paprika, in stukjes
1 el appel cider azijn
1 el citroensap
1 el agave siroop
200 - 250 ml water
½ kleine ui, gesnipperd
zout en peper naar smaak

Alle ingrediënten in de blender, (ik heb de minikom van de magimix gebruikt) en ongeveer een minuut of 2 laten draaien (met een pauze tegen oververhitting) tot een gladde saus.


Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi fris uit! Ik kan me goed voorstellen dat je tijdens een vrije week geen zin hebt om 3 keer per dag nieuwe raw dingen uit te vogelen. Maar een combinatie van rauw en gekookt is ook lekker. :) Ik heb vaak over thousand island dressing gelezen maar heb het nog nooit gemaakt - klinkt lekker romig en hartig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Romig en hartig is inderdaad de juiste omschrijving :)
   Dank je voor je reactie!

   Verwijderen