Veganmofo 2014 #10
Ik heb in Duitsland een pak met spelt gevonden die je kan koken alsof het rijst is. Ik had er nog nooit van gehoord maar na wat zoeken op het internet blijkt het simpelweg speltrijst te heten :-)
Ik heb de burgertjes geserveerd met waterkers, maar dat is niet aan te raden, veel te sterk overheersend. Maar een andere sla is zeker een optie, of doe ze op hamburgerbroodjes en bekleed met tomaat, komkommer, ui etc. De tomatenjam uit mijn vorige blog hier perfect bij.
Bietenburgers
2 cup geraspte (rauwe) biet
1½ cup gekookte spelt, of bruine rijst, of bulgur
1 cup zonnebloempitten (gepelde!)
1/3 cup hennepzaad
1/3 cup sesamzaadjes
1 ui, gesnipperd
½ cup panko broodkruim
1/4 cup olijfolie
3 el bloem
1/4 cup gluten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 el tamari/sojasaus
mespuntje cayenne peper
(rook)zout naar smaak
Verhit een oven voor op 210°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten in een grote kom en voeg de rookzout naar smaak toe (ik heb een kleine theelepel gebruikt).
Maak je handen iets nat en vorm kleine burgertjes met je handen. Als het nog niet genoeg plakt kneed dan nog even alles door, de gluten moeten loskomen. Je kan ook nog een beetje extra gluten erbij doen.
Ik heb uit deze hoeveelheid 8 burgertjes kunnen halen, maar het is natuurlijk afhankelijk van de grootte die je wenst.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven, en draai ze halverwege de tijd.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Mmm. Ik ben gek op bieten, en bietenburgers.
BeantwoordenVerwijderenDeze lijkt mij erg lekker.
Mooie burgers! Ze lijken me lekker met al die pitjes en zaadjes erin. :)
BeantwoordenVerwijderen