Als je een kilo broccoli en een kilo courgette hebt dan word je vanzelf creatief :-) Een samenraapsel van diverse receptjes en mijn eigen draai eraan gegeven. Dit was echt verrassend lekker en het zag er nog mooi uit ook. Broccoli en courgette zijn beide denk ik wel mijn favoriete zomergroentes, en bovendien zo ontzettend gezond, dat je van broccoli niet teveel kan eten.
Ik ben zo blij dat ik de sesam-amandel gerookte tofu heb ontdekt, deze is zelfs zo uit het pakje ontzettend lekker. We hebben ernaast een meloensalade gegeten, heel simpel maar erg lekker en gezond, het "recept" vind je hier: Watermeloen met basilicum
Broccoli, gegrilde courgette met cashews en misodressing 2 pers
1 klein stronkje broccoli, in kleine roosjes
1/2 grote of 1 kleine courgette, in schijfjes van 1 cm
2 handjes cashewnoten
knoflookgranulaat of poeder
½ pakje gerookte amandel sesamtofu, in kleine blokjes
scheutje tamari/sojasaus
peper en zout
olijfolie
misodressing:
1½ el mirin
1½ el rijstazijn
1 tl miso
1½ el ahornsiroop
Indien je ongeroosterde cashewnoten gebruikt: verhit in een klein koekenpannetje een klein scheutje olijfolie en bak hier al roerend de cashewnoten in goudbruin. Wanneer ze de juiste kleur hebben bereikt haal je ze van het vuur, bestrooi met knoflookgranulaat/poeder, zout en peper naar smaak. Zet apart. (Ik gebruik dit koekenpannetje zonder de olie te vernieuwen ook voor de tofu en later ook de broccoli).
Stoom de broccoli roosjes beetgaar.
Meng de ingrediënten voor de misodressing.
Bak de stukjes gerookte sesam amandeltofu in een klein pannetje met een klein beetje olie en wat tamari tot ze beginnen te verkleuren, zet apart.
Verhit een grillpan en grill de courgetteschijfjes aan beide zijdes tot ze mooie grillstrepen hebben. Wanneer ze bijna klaar zijn verhit je het kleine pannetje nog even en bak je de broccoli op hoog vuur even aan alle kanten tot het begint te verkleuren.
Verdeel de courgette en de broccoli over het bord, bestrooi met cashews en de gerookte tofu en besprenkel met de misdressing.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten