Broccoli, gegrilde courgette met cashews en misodressing

Als je een kilo broccoli en een kilo courgette hebt dan word je vanzelf creatief :-) Een samenraapsel van diverse receptjes en mijn eigen draai eraan gegeven. Dit was echt verrassend lekker en het zag er nog mooi uit ook. Broccoli en courgette zijn beide denk ik wel mijn favoriete zomergroentes, en bovendien zo ontzettend gezond, dat je van broccoli niet teveel kan eten.

Ik ben zo blij dat ik de sesam-amandel gerookte tofu heb ontdekt, deze is zelfs zo uit het pakje ontzettend lekker.  We hebben ernaast een meloensalade gegeten, heel simpel maar erg lekker en gezond, het "recept" vind je hier:  Watermeloen met basilicum


Broccoli, gegrilde courgette met cashews en misodressing 2 pers
1 klein stronkje broccoli, in kleine roosjes
1/2 grote of 1 kleine courgette, in schijfjes van 1 cm
2 handjes cashewnoten
knoflookgranulaat of poeder
½ pakje gerookte amandel sesamtofu, in kleine blokjes
scheutje tamari/sojasaus
peper en zout
olijfolie
misodressing:
1½ el mirin
1½ el rijstazijn
1 tl miso
1½ el ahornsiroop


Indien je ongeroosterde cashewnoten gebruikt: verhit in een klein koekenpannetje een klein scheutje olijfolie en bak hier al roerend de cashewnoten in goudbruin. Wanneer ze de juiste kleur hebben bereikt haal je ze van het vuur, bestrooi met knoflookgranulaat/poeder, zout en peper naar smaak. Zet apart. (Ik gebruik dit koekenpannetje zonder de olie te vernieuwen ook voor de tofu en later ook de broccoli).

Stoom de broccoli roosjes beetgaar.
Meng de ingrediënten voor de misodressing.

Bak de stukjes gerookte sesam amandeltofu in een klein pannetje met een klein beetje olie en wat tamari tot ze beginnen te verkleuren, zet apart.

Verhit een grillpan en grill de courgetteschijfjes aan beide zijdes tot ze mooie grillstrepen hebben. Wanneer ze bijna klaar zijn verhit je het kleine pannetje nog even en bak je de broccoli op hoog vuur even aan alle kanten tot het begint te verkleuren.

Verdeel de courgette en de broccoli over het bord, bestrooi met cashews en de gerookte tofu en besprenkel met de misdressing.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten