Watermeloen met basilicum

Het is eigenlijk geen recept te noemen, maar eerder een tip. Na mijn ontdekking dat watermeloen zo gezond was is de watermeloen regelmatig terug gekeerd in ons menu. Zo kwam ik in een boek de tip tegen om watermeloen in stukjes te snijden, te bestrooien met zout (!echt doen!), olijfolie en basilicum met de opmerking erbij dat dit verrukkelijk is.

Natuurlijk een beetje huiverig om zout en olijfolie op watermeloen te strooien volgde ik deze tip toch maar en serveerde ik het bij een aantal koude pasta salades en bruschetta met cavolo nero. En inderdaad het is écht lekker. Het zout brengt de zoete smaak van de watermeloen veel meer naar voren, en basilicum past er perfect bij.

Zeker nog even proberen nu het zonnetje zich nog lekker laat zien.Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Dit lijkt me heerlijk! Ik had een tijdje geleden ook ergens watermeloen met chilipeper en limoen. Basilicum vind ik inderdaad heel goed bij watermeloen passen, dus dit wil ik ook zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen