Krokante polenta driekhoekjes met palmkool/linzen salade

Mijn eerste keer dat ik met polenta heb gekookt! Ik vind het een erg leuk product en ga er zeker meer mee experimenteren en afwisselen met andere ingrediënten erdoor.


Krokante polenta driekhoekjes met palmkool/linzen salade 2-3 pers
1 bos palmkool/ cavolo nero
1 cup beluga linzen
1 bouillon blokje (bv paddenstoelen bouillon of uien bouillon )
2 el olijfolie
1 el agavesiroop
1 el appelcider azijn
1 tl mosterd
1 teentje knoflook, geperst
1 cup polenta
2½ cup bouillon
plantaardige olie
cherry tomaatjes (hoeveelheid naar wens)
peper & zout

Breng de 2 cup bouillon in een pan aan de kook. Wanneer het echt volop kookt voeg je al roerend met een garde in kleine beetjes de polenta toe. Goed blijven roeren tot alles erdoor is gemengd. Blijf goed roeren in de dikke massa met een spatel voor ongeveer een minuut.
Verdeel de polenta in een bakblik of vierkante schaal tot een dikte van ongeveer 1 cm. Laat dit afkoelen.

Doe de beluga linzen in een pan en zet tot 1 cm onder water, breng aan de kook samen met het bouillonblokje en kook zachtjes tot de linzen gaar zijn (20-3 minuten). Voeg eventueel vocht toe indien nodig. Giet af wanneer ze klaar zijn.

Breng in een grote soeppan met een stoommand een laagje water aan de kook. Ontdoe de palmkool van dikke stengels, controleer of er geen rupsjes inzitten, snijd fijn en was de kool. Goed laten uitlekken. Stoom de fijngesneden palmkool max 1 minuut. De kool mag niet te veel slinken, alleen de ergste hardheid moet eraf. Haal uit de pan om te zorgen dat het niet verder kookt.

Snijd de polenta in driehoekjes. Verhit in een koekenpan de plantaardige olie en bak hierin de polenta driehoekjes aan beide zijdes krokant (bestrooi met zout en peper).  Voeg de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes toe en bak deze even mee.

Ondertussen meng je de ingrediënten voor de dressing: olie, azijn, mosterd, agavesiroop en de knoflook. Meng dit door de palmkool samen met de linzen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer de polenta met de palmkool/linzen salade en verdeel de tomaatjes over de salade.




Print Friendly and PDF

6 opmerkingen:

  1. Ohh, ik vind polenta zo leuk! Kun je veel leuke dingen mee doen :-) Spinazie-polentataart (http://deplantaardigekeuken.blogspot.nl/2013/09/spinazie-polenta-taart.html) is mijn favoriete eind-van-de-maand eten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk recept op je blog! Ga ik zeker eens proberen. Alleen geen idee of ik grof of fijn polenta meel heb, maar we maken het gewoon maar dan kom ik er wel achter of het lukt ;-)

      Verwijderen
  2. Was lekker ! En ik had polenta wel eens voorbij zien komen op foto's, dacht altijd dat het heel moeilijk of tijdrovend zou zijn, maar het is echt easy-peasy ! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn :-) Ja dat idee had ik ook altijd! Moeilijk en lastig. Maar het valt dus inderdaad reuze mee (gelukkig maar, laat ons weer voorkomen als keukenprinsessen).

      Verwijderen
  3. Ik heb hem gisteren nog eens gemaakt, toen mijn ouders kwamen eten. De tomaatjes heb ik er, vanwege het warme weer, koud bij geseveerd in een salade met nog mais en ui erbij. Was een success, ze vonden het allebei erg lekker ! ( terwijl het toch voornamelijk carnivore flextariërs zijn... )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk zeg! Fijn dat het zo goed heeft gesmaakt weer.
      Mijn palmkool in de tuin is klaar om geplukt te worden, zal dit ook weer eens maken.

      Verwijderen