zondag 16 maart 2014

Krokante sojakip met aardappelsalade en een koolsalade

De hele sojakipfilets zijn denk ik wat lastiger te vinden. Kijk bij de gedroogde vleesvervangers bij een toko. Ik heb deze gekocht bij Amazing Oriental in Groningen. De structuur als je ze goed weet te bereiden is erg goed, en met de juiste kruiden kun je ze lekker op smaak brengen. Het product zelf is niet zo bijzonder, maar je kan er vele leuke kanten mee op als je creatief bent.


Krokante sojakip
10 stuks hele sojakipfilet van Chan's (bv Amazing Oriental & diverse toko's)
1 Not-Chick'n bouillon blokje
500 ml water
4 no egg porties opgeklopt met water tot een romige massa
½ cup bloem
1 el oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
peper & zout
kokosolie om in te bakken

Breng de 500 ml water aan de kook met het bouillonblokje en kook hierin de stukjes sojakip voor minimaal 15 minuten. Laat afkoelen, uitlekken, maar niet uitknijpen.
Doe in een schaal de no egg en in een andere platte schaal de bloem. Meng door de bloem de oregano en de paprikapoeder en wat peper en zout.
Haal de soyafilets door de no-egg en vervolgens wentel je deze door de bloem. Herhaal voor alle stuks.
Verhit in een platte koekenpan de kokosolie en bak hierin de gepaneerde soyafilets aan beide zijdes mooi krokant bruin. Even laten uitlekken op keukenpapier en opdienen.

Koolsalade met wortel
½ witte kool, in fijne sliertjes gesneden
2 winterwortelen, schoongemaakt en grof geraspt
2 handjes rozijnen
1 kleine biologische appel, geraspt (met schil)
2 el appelcider azijn
2 el olijfolie
2 el vegan mayonaise
zout en peper

Meng alle ingrediënten door elkaar en laat ongeveer een half uurtje intrekken. Op smaak brengen met zout en peper.

Aardappelsalade,
zie *dit recept* Dit keer heb ik alleen meer aardappelen en meer tuinerwtjes gebruikt en geen dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis