De hele sojakipfilets zijn denk ik wat lastiger te vinden. Kijk bij de gedroogde vleesvervangers bij een toko. Ik heb deze gekocht bij Amazing Oriental in Groningen. De structuur als je ze goed weet te bereiden is erg goed, en met de juiste kruiden kun je ze lekker op smaak brengen. Het product zelf is niet zo bijzonder, maar je kan er vele leuke kanten mee op als je creatief bent.
Krokante sojakip
10 stuks hele sojakipfilet van Chan's (bv Amazing Oriental & diverse toko's)
1 Not-Chick'n bouillon blokje
500 ml water
4 no egg porties opgeklopt met water tot een romige massa
½ cup bloem
1 el oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
peper & zout
kokosolie om in te bakken
Breng de 500 ml water aan de kook met het bouillonblokje en kook hierin de stukjes sojakip voor minimaal 15 minuten. Laat afkoelen, uitlekken, maar niet uitknijpen.
Doe in een schaal de no egg en in een andere platte schaal de bloem. Meng door de bloem de oregano en de paprikapoeder en wat peper en zout.
Haal de soyafilets door de no-egg en vervolgens wentel je deze door de bloem. Herhaal voor alle stuks.
Verhit in een platte koekenpan de kokosolie en bak hierin de gepaneerde soyafilets aan beide zijdes mooi krokant bruin. Even laten uitlekken op keukenpapier en opdienen.
Koolsalade met wortel
½ witte kool, in fijne sliertjes gesneden
2 winterwortelen, schoongemaakt en grof geraspt
2 handjes rozijnen
1 kleine biologische appel, geraspt (met schil)
2 el appelcider azijn
2 el olijfolie
2 el vegan mayonaise
zout en peper
Meng alle ingrediënten door elkaar en laat ongeveer een half uurtje intrekken. Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappelsalade,
zie *dit recept* Dit keer heb ik alleen meer aardappelen en meer tuinerwtjes gebruikt en geen dille.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten