(Truffel)risotto met courgette, champignons en Vegusto No Muh

Je gaat hier geen recept vinden over hoe je truffelrisotto kan maken, want ik kocht namelijk een reeds gekruide en op smaak gebrachte risotto op de Culinaire Seizoensmarkt bij Bitter & Zoet. Toch wilde ik het gerecht tonen, want ik vond al zoekend naar risotto ideetjes een leuke presentatiewijze voor risotto (en het is tenslotte bijna het einde van vegan mofo en mijn inspiratie raakt een beetje op :-)). Normaal gesproken is risotto altijd een beetje een papperig geheel wat zich dan uitspreidt over je bord. Maar door er gegrilde courgette omheen te vouwen krijg je toch ineens een hele chique presentatie, vind ik dan tenminste.

Natuurlijk kun je elk ander risotto gerecht hiervoor in de plaats doen, wees creatief en varieer er op los :-)


(Truffel) risotto met courgette, champignons en Vegusto No Muh
1 pakje truffelrisotto voor 2 personen
1 ui, fijngesnipperd
200 ml witte wijn
600 ml bouillon
koolzaadolie met botersmaak (Albert Heijn!)
½ bakje kastanje champignons in dunne plakjes
1 courgette
(knoflook)olijfolie
peper & (kruiden)zout
Vegusto No Mu Pikant: 1/4 cup geraspt + geschaafd, hoeveelheid naar wens

Verhit in een diepe pan met een dikke bodem wat koolzaadolie met botersmaak. Bak hierin de ui glazig. Voeg de risotto toe en bak even mee. Doe de witte wijn erbij en roer alles goed door tot deze bijna geheel is opgenomen. Voeg steeds een beetje bouillon toe en blijf geregeld roeren. Herhaal tot de risotto gaar is en bijna al het bouillon is opgenomen (ongeveer 20-25 minuten).

Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Smeer in met (knoflook)olijfolie en verhit een grillpan. Grill de courgette tot er mooie grillstrepen zijn ontstaan.

In een klein koekenpannetje wat olie verhitten en de champignons aanbakken. Ik heb ze op het einde bestrooid met een zout, gekruid met tijm en knoflook.

Wanneer de risotto klaar is roer je de geraspte No Muh er door. Breng op smaak met zout en peper.
In een ronde vorm (bakring) de courgette rechtop tegen de randen plaatsen. Vullen met risotto en voorzichtig de ring eraf halen.

Verdeel de chamignons en het No Muh schaafsel over de risotto en het bord,




Print Friendly and PDF

8 opmerkingen:

  1. Het ziet er echt verrukkelijk uit! Idd heel mooi gepresenteerd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Ziet er in een klap professioneel uit, met zo'n kleine simpele aanpassing , vind je niet? :-)

      Verwijderen
  3. Oh ja, ik had die koolzaadolie met botersmaak gezien bij AH, had ik je nog willen zeggen maar je hebt m al ontdekt :) Presentatie ziet er classy uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, had het gevonden :-) Heb je het zelf ook meegenomen?
      Wel lastig hoor, dit tegenkomen in een periode dat ik minder olie wil gebruiken...

      Verwijderen
  4. Hi, dit weekend eens uitgeprobeerd. Het is echt super lekker geworden! Groetjes, Makita

    BeantwoordenVerwijderen