Je gaat hier geen recept vinden over hoe je truffelrisotto kan maken, want ik kocht namelijk een reeds gekruide en op smaak gebrachte risotto op de Culinaire Seizoensmarkt bij Bitter & Zoet. Toch wilde ik het gerecht tonen, want ik vond al zoekend naar risotto ideetjes een leuke presentatiewijze voor risotto (en het is tenslotte bijna het einde van vegan mofo en mijn inspiratie raakt een beetje op :-)). Normaal gesproken is risotto altijd een beetje een papperig geheel wat zich dan uitspreidt over je bord. Maar door er gegrilde courgette omheen te vouwen krijg je toch ineens een hele chique presentatie, vind ik dan tenminste.
Natuurlijk kun je elk ander risotto gerecht hiervoor in de plaats doen, wees creatief en varieer er op los :-)
(Truffel) risotto met courgette, champignons en Vegusto No Muh
1 pakje truffelrisotto voor 2 personen
1 ui, fijngesnipperd
200 ml witte wijn
600 ml bouillon
koolzaadolie met botersmaak (Albert Heijn!)
½ bakje kastanje champignons in dunne plakjes
1 courgette
(knoflook)olijfolie
peper & (kruiden)zout
Vegusto No Mu Pikant: 1/4 cup geraspt + geschaafd, hoeveelheid naar wens
Verhit in een diepe pan met een dikke bodem wat koolzaadolie met botersmaak. Bak hierin de ui glazig. Voeg de risotto toe en bak even mee. Doe de witte wijn erbij en roer alles goed door tot deze bijna geheel is opgenomen. Voeg steeds een beetje bouillon toe en blijf geregeld roeren. Herhaal tot de risotto gaar is en bijna al het bouillon is opgenomen (ongeveer 20-25 minuten).
Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Smeer in met (knoflook)olijfolie en verhit een grillpan. Grill de courgette tot er mooie grillstrepen zijn ontstaan.
In een klein koekenpannetje wat olie verhitten en de champignons aanbakken. Ik heb ze op het einde bestrooid met een zout, gekruid met tijm en knoflook.
Wanneer de risotto klaar is roer je de geraspte No Muh er door. Breng op smaak met zout en peper.
In een ronde vorm (bakring) de courgette rechtop tegen de randen plaatsen. Vullen met risotto en voorzichtig de ring eraf halen.
Verdeel de chamignons en het No Muh schaafsel over de risotto en het bord,
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Het ziet er echt verrukkelijk uit! Idd heel mooi gepresenteerd :-)
BeantwoordenVerwijderenDankjewel!
VerwijderenWat mooi gepresenteerd!!!
BeantwoordenVerwijderenZiet er in een klap professioneel uit, met zo'n kleine simpele aanpassing , vind je niet? :-)
VerwijderenOh ja, ik had die koolzaadolie met botersmaak gezien bij AH, had ik je nog willen zeggen maar je hebt m al ontdekt :) Presentatie ziet er classy uit!
BeantwoordenVerwijderenJa, had het gevonden :-) Heb je het zelf ook meegenomen?
VerwijderenWel lastig hoor, dit tegenkomen in een periode dat ik minder olie wil gebruiken...
Wow that looks incredible!
BeantwoordenVerwijderenHi, dit weekend eens uitgeprobeerd. Het is echt super lekker geworden! Groetjes, Makita
BeantwoordenVerwijderen