Een traditioneel Indiaas gerecht maar in plaats van echte kip gebruiken we kip van de vegetarische slager. Ik weet bijna zeker dat als iemand dit zou proeven diegene niet zou hebben geweten dat de kip plantaardig zou zijn. Een erg lekker gerecht en helemaal niet moeilijk om te maken.
Notenpasta's werden in India geïntroduceerd door de Mogols en is een van de meest invloedrijke buitenlandse keuken geweest op de Indiase keuken.Ik heb ongeroosterde cashewnoten gebruikt, maar volgens mij maakt het voor dit gerecht niet zo uit zolang je maar geen gezouten cashewnoten neemt.
Indiase "kip" in cashewsaus 2 pers
2 uien, grof gehakt
½ cup cashewnoten
1½ tl garam masala
1 tl geperste knoflook
1 tl chilipoeder
1 el citroensap
½ tl kurkuma
1 tl zout
2 el plantaardige ongezoete yoghurt (provamel of sojade)
1 klein handje verse koriander + extra voor de garnering
2 el sultana rozijnen
1 bakje vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager
1 bakje champignons, gehalveerd
300 ml water
plantaardige olie
zout & peper
Gekookte rijst voor 2 personen
Doe de volgende ingrediënten in de keukenmachine: uien, cashewnoten, garam masala, knoflook, chilipoeder. citroensap, kurkuma, zout en de yoghurt en maal alles fijn in een paar minuten terwijl je zo nu en dan de ingrediënten van de zijkanten naar beneden schraapt.
Verhit in een wok of diepe koekenpan wat olie en bak hierin op middelhoog vuur de noten-uienpasta voor ongeveer 2 minuten.
Voeg de kipstuckjes, de rozijnen en koriander toe en bak het nog een minuutje. Doe daarna de de champignons erbij en het water, breng zachtjes aan het sudderen. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
Je hoeft gelukkig niet te checken of de kip gaar is, maar je wil wel dat alle smaken lekker intrekken en dat de champignons zacht zijn geworden en de saus wat ingedikt (wees vrij om eventueel wat water toe te voegen). Breng op smaak met zout en peper.
Serveren met rijst en bestrooien met verse koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Klinkt lekker. Ga ik zeker uitproberen, maar weet je wat ik zo mis hierin??? De groenten! Is maar heeel weinig... Ik maak dit denk ik met sperziebonen of broccoli erbij... Of misschien zelfs om over bloemkool te doen...
BeantwoordenVerwijderenNatuurlijk kun je je inderdaad uitleven met lekkere bijgerechten, of een mooie salade.
VerwijderenIn het oorspronkelijke traditionele vleesgerecht zaten niet eens champginons ;-) Maar inderdaad is een portie groen hiernaast wel wenselijk.
Ziet er echt héérlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenik heb het geprobeerd met een bloemkool d'rin.
BeantwoordenVerwijderenheerlijk
Goed om te weten dat het met bloemkool ook goed smaakt.
VerwijderenGa ik zeker een keer proberen.
groetjes
Daniëlle