Gestoomde Indiase koolworstjes
Ik ben altijd op zoek naar leuke en lekkere manieren om kool te verwerken. Het is een enorm gezonde groente, maar de Hollandse keuken vind ik er eigenlijk niet zo creatief mee, en eigenlijk ook niet zo lekker. Tijdens een etentje bij The Golden Temple zag ik in de boekenkast het receptenboek staan "1000 Great Indian recipes". Direct genoteerd want als ze ergens lekker kunnen koken , dan is het daar wel.
Toen ik het boek eindelijk in huis had bleek wel dat dit echte authentieke recepten waren uit India, alleen aan de index heb je helemaal niets. Alles in de index staat omschreven in de Indiase gerecht-namen.
Gelukkig zijn er wel duidelijke hoofdstukken en is er een enorme hoofdstuk gewijdt aan de vegetarische Indiase keuken. Bij de gerechten zelf staan wél Engelse benamingen. Er zit dus niets anders op dan door het grote boek zonder afbeeldingen te bladeren in de hoop iets te vinden.
Wat ik er tot nu toe uit heb gemaakt viel absoluut niet tegen, maar eigenlijk gebruik ik het te weinig vanwege de slechte opzoekmogelijkheden. Erg zonde.
Na een half uur te hebben gezocht vond ik inderdaad een recept met kool, en wel Kobi Na Moothia, Delicious steamed cabbage dumblings. Ik had dan wel alleen Chinese kool in huis, maar dat werkte prima voor dit recept.
Weer eens iets heel anders om kool in te gebruiken, en nog gezond ook. Ik zou er wel een vegan raita bij serveren of een chutney, de rolletjes alleen zijn een beetje saai dan wel wat droger. Wij hebben er naast een raita een dahl bij gegeten (rode linzen soep op Indiase wijze).
Gestoomde Indiase koolworstjes / Kobi Na Moothia 10-12 rolletjes
1 kleine Chinese kool, fijngeraspt (het onderste gedeelte heb ik niet gebruikt, maar aan mijn konijntjes gegeven)
zout naar smaak
1 cup kikkererwtenbloem (besan)
snufje asafoetida
2 rode chilipepers, gesnipperd. zonder zaadjes
1 el gember, vers geraspt
snufje baksoda
sap van 1 citroen (ik had alleen limoen in huis)
2 el olie
kruidenolie:
2 el olie
½ tl mosterdzaad
½ tl komijnzaad
1 tl rode chilipoeder
½ tl kurkuma poeder
snufje asafoetida
Meng het zout door de fijngeraspte kool en zet apart voor zo'n 20 minuten. Knijp de kool uit.
Voeg de kikkererwtenbloem, asafoetida, chilipepers, gember, baksoda, citroensap en 2 el olie toe en beng tot een soepeldeeg, voeg eventueel water toe.
Maak je handen nat en maak worstjes van ongeveer 5 cm lang en 2 cm dik. Stoom de koolworstjes in een stoommandje voor ongeveer 30 minuten.
Verhit in een koekenpan wat olie en voeg de mosterzaad toe. Na ongeveer 2 minuten voeg je de overige ingrediënten toe en bak je de rolletjes in deze olie voor ongeveer 5 minuten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Wat een schattige worstjes! Ik hou erg van worstjes, maar ben niet zo'n fan van kool. Op deze manier durf ik het wel aan om kool te eten, haha.
BeantwoordenVerwijderenHet zijn niet echt worstjes hoor, in de zin van saucijs-achtig. Het is een zacht mengsel dat wordt gestoomd waardoor het dikker wordt. Straks ben je teleurgesteld als je ze eens gaat maken dus dacht meld het even :)
Verwijderen