Op de raw chocolate workshop kregen we een raw carrot taartje te eten met cashew cream. Deze kwam van de website This rawsome vegan life. Deze vond ik zo lekker dat ik het graag thuis nog een keer wilde proberen na te maken. Alle credits gaan naar het recept van Emily, maar ik heb een aantal hele kleine aanpassingen gedaan omdat ik of niet alles in huis had, of dat het mij gewoon lekker leek; dat ik het recept toch graag met jullie wil delen.
Omdat ik nog een hele voorraad lavendel had liggen heb ik dat er doorheen gedaan, maar als je dat iets te gedurfd vindt en nog niet helemaal thuis bent in de raw taartjes laat het dan gerust achter wegen.
Ik kijk overigens erg uit naar het boek dat Emily von Euw uitbrengt in 2014: Rawsome Vegan Baking, je kan het nu al voorbestellen bij Bookdepository!
Worteltaart met cashewcreme
Cashew creme:
1½ cup cashew noten, ongeroosterd en een paar uur geweekt
Sap van een halve citroen
2 eetlepels gesmolten kokosolie
1/3 cup ahornsiroop
½ tl gedroogde lavendelbloemen (optioneel)
water
Taart:
6 schoongemaakte medium wortelen, grof geraspt
1½ cups havermout, fijngemalen tot meel in bv de keukenmachine
1½ cups dadels
½ cup gedroogde abrikozen
⅓ cup geraspte kokosnoot
3 el kokossuiker
1 tl kaneel
handjevol granaatappelpitjes (optioneel)
Om de cashewcreme te maken: alle ingredienten in een goede blender met zo weinig water als nodig fijnmalen tot een zachte gladde creme. Indien nodig de zijkanten van de blender af en toe naar beneden schrapen.
Voor de taart alle ingredienten in een keukenmachine doen en alles tot een fijne massa malen. (Dit kan even duren; goed de zijkanten naar beneden schrapen zo nu en dan).
In een kleine taartvorm de helft van de wortelmassa verdelen en goed aandrukken. Invriezen voor ongeveer een á twee uur. Hierover heen de helft van de cashew creme verdelen. Weer invriezen voor minimaal drie uur (tot het mengsel hard is). Eroverheen de laatste laag wortelmengsel verdelen. Weer hard laten worden en uiteindelijk afsluiten met de cashewcreme.
Versieren met granaatappelpitjes, of bijvoorbeeld nootjes etc.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er heeeeerlijk uit zeg! Wel een zware hap, lijkt me...
BeantwoordenVerwijderenPetra
Is het ook, je hebt maar een klein puntje nodig ;-)
VerwijderenHmm, heb je nog een puntje over?! ;)
BeantwoordenVerwijderenZiet er echt super lekker uit!
Oh, dit maak ik gegarandeerd van zodra ik opnieuw een keukenmachine heb!
BeantwoordenVerwijderen