Het is al weer een week of wat geleden dat we een dagje naar Amsterdam gingen. Op weg terug naar de auto reden we in de tram door Utrechtse straat en besloten we spontaan uit te stappen om te gaan eten bij restaurant The Golden Temple. We aten er al vaker, zodat we besloten het dit keer niet zo uitgebreid te doen en te gaan voor de vegan pizza.
Deze viel enorm goed in de smaak, en toen ook nog bleek dat de raw chocolate cake er nog was kon onze avond al niet meer stuk. Ik besloot dan ook later in de week om te proberen de pizza na te maken. Alhoewel ik nu ik dit schrijf besef dat ik er geen champignons bij heb gedaan. Hoe dan ook, ook de zelfgemaakte pizza benaderde die van The Golden Temple best goed!
Als ik nu ook nog eens in de vingers kreeg hoe dat raw chocolat taartje wordt gemaakt ..
Courgette Artisjok volkoren pizza
½ courgette, in dunne plakjes
1 gele punt paprika, in plakjes
3-4 artisjokharten op water, in kleinere stukken gesneden
Basis tomaten saus (ik maak deze altijd zelf door tomatenstukjes & wat verse paprika te blenderen, en deze samen met knoflook en wat Italiaanse kruiden in wat olijfolie minimaal 1 uur op zacht vuur te laten inkoken)
Kalamata olijven (handje vol), in schijfjes
Oregano
Peper & zout
225 gram volkorenmeel, gezeefd
1 tl zout
1 eetlepel olie
150 ml water
Meng in een kom het volkorenmeel met zout en voeg het water toe. Doe de olie erbij en meng alles tot een soepel deeg. Afgedekt 30 minuten laten staan.
Verwarm de oven voor op 225 / 240°C. Verhit ook de ovenplaat waarop je de pizza's gaat bakken.
Daarna deeg 10 minuten kneden en in twee ballen verdelen. Rol deze ballen uit met een deegroller, zo dun mogelijk.
Leg ze op wat bakpapier zodat je ze dadelijk makkelijk de oven in kan schuiven. Bestrijk de twee bodems met de tomatensaus. Verdeel de courgette, artisjok, paprika en olijven over de pizza. Bestrooi met oregano, peper en zout.
Leg de pizza's met het bakpapier op de ovenplaat en zet ze hoog in de oven. Bak ze in de oven tot de pizza randen mooi donker worden, het deeg gaar en de groentes beginnen te verkleuren (zo'n 10-15 minuten). Blijf erbij en kijk/controleer regelmatig, elke oven reageert weer anders, voor je het weet is het aangebrand.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Huh... ik voel me echt een domoor, maar ik ben echt verbaasd dat het zo gemakkelijk is pizzadeeg te maken! Waarom haal ik dat kant- en klaar?
BeantwoordenVerwijderenNou niet doen hoor, dit is dan ook niet de échte Italiaanse pizzadeeg variant.
VerwijderenDit is een beetje India goes Italia :-)) Het principe van een platbrood gecombineerd met Italiaanse topping.
Dit is overigens wel meer een Italiaans / Amerikaans pizza recept (zit een beetje tussen een dunne en dikke bodem in):
http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/2012/11/pizza.html