Gevulde portobello en salade op Cubaanse wijze

Heerlijk portobello paddenstoelen. Ze zijn zo veelzijdig. Je kan ze als burger marineren en grillen, in stukjes door een noodle schotel, maar ook in zijn geheel vullen met allerlei ingrediënten die je maar lekker vindt.


Gevulde portobello op Cubaanse wijze (2 pers)
2 grote portobello
1 grote zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
1 ui, in stukjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
½ tl chipotle poeder (of chilipoeder / gerookte paprikapoeder)
Plantaardige Wilmersburger pizza “smeltkaas” (optioneel)
Zout & peper
Olijfolie

Kook de blokjes zoete aardappel in water in ongeveer 10 minuten wat zachter.
Verwarm de oven voor op 200 C.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hier de ui, zoete aardappel, zwarte bonen en knokflook tot het licht begint te verkleuren (paar minuten).
Voeg de kruiden (komijn- & chipotlepoeder) toe en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Pak de portobello beet in de ene hand en draai met je andere hand aan de dikke steel. Met een beweging kun je zo de steel eruit rukken. Gooi deze weg.
Schraap met een lepeltje de zwarte sporen uit de portobello. Smeer beide kanten in met een klein beetje olijfolie.

Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Vul de portobello met het zwarte bonen / zoete aardappel mengsel.
Bestrooi met de vegan wilmersburger pizza kaas.

Zet de gevulde portobello in de oven voor 25 minuten. Serveer met de Cubaanse salade (zie recept hieronder)


Cubaanse salade met avocado en ananas (2 pers)
1 pak waterkers, grove stengels verwijderd
1 blik ananas stukjes op water
1 avocado
1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
½ tl komijnpoeder
Scheut olijfolie
Sap van 1 limoen

Verhit de grill van de oven. Verspreid de ananas over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet de ananas onder de grill tot deze beginnen te verkleuren. Even omdraaien en de andere kant ook grillen. (Ik heb de ananas laten liggen toen ik de portobello in de oven schoof, zo kleurden ze langzaam nog wat verder).

Voor de dressing met je de knoflook, komijnpoeder, limoensap en een scheutje olijfolie.

Verdeel de waterkers over de borden en verdeel de avocado, ananas en rode ui erover. Besprenkelen met de dressing.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Njamnjam, dat ziet er weer heerlijk uit!
    Doe je ook mee met Vegan MoFo dit jaar?

    BeantwoordenVerwijderen