Heerlijk portobello paddenstoelen. Ze zijn zo veelzijdig. Je kan ze als burger marineren en grillen, in stukjes door een noodle schotel, maar ook in zijn geheel vullen met allerlei ingrediënten die je maar lekker vindt.
Gevulde portobello op Cubaanse wijze (2 pers)
2 grote portobello
1 grote zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
1 ui, in stukjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
½ tl chipotle poeder (of chilipoeder / gerookte paprikapoeder)
Plantaardige Wilmersburger pizza “smeltkaas” (optioneel)
Zout & peper
Olijfolie
Kook de blokjes zoete aardappel in water in ongeveer 10 minuten wat zachter.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hier de ui, zoete aardappel, zwarte bonen en knokflook tot het licht begint te verkleuren (paar minuten).
Voeg de kruiden (komijn- & chipotlepoeder) toe en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Pak de portobello beet in de ene hand en draai met je andere hand aan de dikke steel. Met een beweging kun je zo de steel eruit rukken. Gooi deze weg.
Schraap met een lepeltje de zwarte sporen uit de portobello. Smeer beide kanten in met een klein beetje olijfolie.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Vul de portobello met het zwarte bonen / zoete aardappel mengsel.
Bestrooi met de vegan wilmersburger pizza kaas.
Zet de gevulde portobello in de oven voor 25 minuten. Serveer met de Cubaanse salade (zie recept hieronder)
Cubaanse salade met avocado en ananas (2 pers)
1 pak waterkers, grove stengels verwijderd
1 blik ananas stukjes op water
1 avocado
1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
½ tl komijnpoeder
Scheut olijfolie
Sap van 1 limoen
Verhit de grill van de oven. Verspreid de ananas over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet de ananas onder de grill tot deze beginnen te verkleuren. Even omdraaien en de andere kant ook grillen. (Ik heb de ananas laten liggen toen ik de portobello in de oven schoof, zo kleurden ze langzaam nog wat verder).
Voor de dressing met je de knoflook, komijnpoeder, limoensap en een scheutje olijfolie.
Verdeel de waterkers over de borden en verdeel de avocado, ananas en rode ui erover. Besprenkelen met de dressing.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Njamnjam, dat ziet er weer heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDoe je ook mee met Vegan MoFo dit jaar?