Shichimi Togarashi Kung Pao Chick'n

Eerder vertelde ik al over Shichimi Togarashi kruiden, oftwel Japanse 7 kruiden poeder. Van de week was er de prachtige actie van flexitarier.nl bij de Jumbo (die zich overigens nog twee keer herhaalt!) waar je gratis kipstukjes van De Vegetarische Slager kreeg bij aankoop van vlees, vis en gelukkig ook bij vleesvervangers.

Direct op zoek naar lekkere recepten met kip kwam ik uit op een Kung Pao Chicken recept waarbij gebruik werd gemaakt van de heerlijke Shichimi Togarashi kruiden die ik nog had staan.

Daarnaast las ik ergens als tip dat deze kruiden ook lekker bij fruit pasten, en dat is het zeker. Ik serveerde naast de Kung Pao "kip" ook een mango salade met deze kruiden.



Shichimi Togarashi Kung Pao Chick'n

1 á 2 pakjes "kipstukjes" van de Vegetarische Slager, eventueel kleiner gesneden (bv te koop bij de Jumbo of de COOP)
8 el sojasaus (opgedeeld)
3 el maizena (opgedeeld)
4 el rijstazijn  (opgedeeld)
2 el sesamolie
1 tl knoflook granulaat
1 el vers geraspte gember
1 cup cashewnoten, ongezouten
4 el mirin (opgedeeld)
4 tl Shichimi Togarashi kruiden (opgedeeld)
3 tl suiker
3/4 cup water
2 el olie
1 tl chilivlokken
4 lente uien, grof gesneden

In een grote diepvries zak het volgende mengen: 2 el sojasaus, 2 el mirin, 1 el maizena, 1 el rijstazijn en 2 tl Shichimi Togarashi kruiden en voeg hier de stukjes "kip" aan toe.
Meng alles goed door elkaar, sluit af en leg voor minimaal 30 minuten in de koeling.
Meng in een kom het volgende: 6 el sojasaus, 2 el mirin, 2 el maizena, 3 el rijstazijn, 3 tl suiker, 2 el sesamolie, water en knoflook. Zet even apart.
In een wok of grote pan de olie verhitten op gemiddeld hoog vuur. Voeg de gemarineerde vegetarische kip stukjes toe en bak ongeveer 5-6 minuten tot ze een mooi krokant bruin laagje krijgen.
Voeg de gember aan de pan toe en de overgebleven 2 tl Shichimi Togarashi kruiden, goed roeren. Vervolgens de sausmix toevoegen en de chili peper vlokken.
Bak voor 3-4 minuten. Voeg als laatste de cashewnoten en de lente ui toe en warm mee voor ongeveer 1-2 minuten tot ze ook door en door warm zijn.

Serveren met rijst en de mango salade (zie hieronder)


Shichimi Togarashi Mango Salade
1 mango
1 á 2 tl Shichimi Togarashi

Schil de mango en snijd in kleine stukjes (zorg wel dat je een echte rijpe mango gebruikt), of snijd kleine plakjes met bv een dunschiller.
Bestrooi de mango met de  Shichimi Togarashi kruiden.


Follow my blog with Bloglovin
Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit! Ik ga deze vanavond proberen, eindelijk de shichimi togarashi kruiden eens gebruiken nadat deze al sinds 2 jaar in de kast staan...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Yanine,
      Jij hebt een recept van lang geleden opgeduikeld! Maar nu je het zegt, die kruiden staan ook al weer veel te lang in mijn kast, onaangetast. Ik ga deze ook weer snel eens maken. Heeft het jou gesmaakt?

      Verwijderen