Eerder vertelde ik al over Shichimi Togarashi kruiden, oftwel Japanse 7 kruiden poeder. Van de week was er de prachtige actie van flexitarier.nl bij de Jumbo (die zich overigens nog twee keer herhaalt!) waar je gratis kipstukjes van De Vegetarische Slager kreeg bij aankoop van vlees, vis en gelukkig ook bij vleesvervangers.
Direct op zoek naar lekkere recepten met kip kwam ik uit op een Kung Pao Chicken recept waarbij gebruik werd gemaakt van de heerlijke Shichimi Togarashi kruiden die ik nog had staan.
Daarnaast las ik ergens als tip dat deze kruiden ook lekker bij fruit pasten, en dat is het zeker. Ik serveerde naast de Kung Pao "kip" ook een mango salade met deze kruiden.
Shichimi Togarashi Kung Pao Chick'n
1 á 2 pakjes "kipstukjes" van de Vegetarische Slager, eventueel kleiner gesneden (bv te koop bij de Jumbo of de COOP)
8 el sojasaus (opgedeeld)
3 el maizena (opgedeeld)
4 el rijstazijn (opgedeeld)
2 el sesamolie
1 tl knoflook granulaat
1 el vers geraspte gember
1 cup cashewnoten, ongezouten
4 el mirin (opgedeeld)
4 tl Shichimi Togarashi kruiden (opgedeeld)
3 tl suiker
3/4 cup water
2 el olie
1 tl chilivlokken
4 lente uien, grof gesneden
In een grote diepvries zak het volgende mengen: 2 el sojasaus, 2 el mirin, 1 el maizena, 1 el rijstazijn en 2 tl Shichimi Togarashi kruiden en voeg hier de stukjes "kip" aan toe.
Meng alles goed door elkaar, sluit af en leg voor minimaal 30 minuten in de koeling.
Meng in een kom het volgende: 6 el sojasaus, 2 el mirin, 2 el maizena, 3 el rijstazijn, 3 tl suiker, 2 el sesamolie, water en knoflook. Zet even apart.
In een wok of grote pan de olie verhitten op gemiddeld hoog vuur. Voeg de gemarineerde vegetarische kip stukjes toe en bak ongeveer 5-6 minuten tot ze een mooi krokant bruin laagje krijgen.
Voeg de gember aan de pan toe en de overgebleven 2 tl Shichimi Togarashi kruiden, goed roeren. Vervolgens de sausmix toevoegen en de chili peper vlokken.
Bak voor 3-4 minuten. Voeg als laatste de cashewnoten en de lente ui toe en warm mee voor ongeveer 1-2 minuten tot ze ook door en door warm zijn.
Serveren met rijst en de mango salade (zie hieronder)
Shichimi Togarashi Mango Salade
1 mango
1 á 2 tl Shichimi Togarashi
Schil de mango en snijd in kleine stukjes (zorg wel dat je een echte rijpe mango gebruikt), of snijd kleine plakjes met bv een dunschiller.
Bestrooi de mango met de Shichimi Togarashi kruiden.
Follow my blog with Bloglovin
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er lekker uit! Ik ga deze vanavond proberen, eindelijk de shichimi togarashi kruiden eens gebruiken nadat deze al sinds 2 jaar in de kast staan...
BeantwoordenVerwijderenHi Yanine,
VerwijderenJij hebt een recept van lang geleden opgeduikeld! Maar nu je het zegt, die kruiden staan ook al weer veel te lang in mijn kast, onaangetast. Ik ga deze ook weer snel eens maken. Heeft het jou gesmaakt?