Deze heb ik al weer enige tijd geleden gemaakt. Van de week haalde ik echter de tweede worst die we toen over hadden uit de vriezer en bedacht ik mij dat deze eigenlijk wel echt lekker is!
In het weekend snijd Rick dit bijvoorbeeld in plakjes en bakt het op in een koekenpan en laat er wat wilmersburger "kaas" op smelten. Ook niet verkeerd op pizza en ongetwijfeld nog vele andere dingen maar die heb ik nog niet kunnen uitproberen. Voor ik het wist was het op.
Geen fancy foto dit keer, maar je krijgt wel een goed idee van hoe de worst eruit ziet. Het recept van deze worst komt uit Vegan on the Cheap van Robin Robertson
Vegan pepperoni worst
1 cup tarwe gluten
1⁄4 cup edelgist
3 el tapioca meel (te vinden bij bijvoorbeeld de toko Amazing Oriental)
2 tl gerookte paprika poeder
1 tl gemalen venkelzaad
¾ tl knoflookpoeder
¾ tl uienpoeder
½ tl hele venkelzaadjes
½ tl gedroogde chilivlokken
½ tl cayennepoeder
½ tl zout
¼ tl zwarte peper
¾ cup water
2 el ketchup
2 el olijfolie
1 el sojasaus
1 tl liquid smoke
Verwarm de oven voor op 180 °C.
In een schaal het volgende mengen: tarwe gluten, edelgist, tapioca meel en de kruiden.
In een ander schaaltje het water, de ketchup, olie, sojasaus en liquid smoke mengen.Voeg dit toe aan de droge ingrediënten in de andere schaal, goed roeren.
Kneed voor enige tijd en deel door de helft. Rol van beide delen in worsten van zo'n 17 - 20 cm lang.
Pak ze in met aluminiumfolie en draai beide uiteindes dicht (zoals een toffee).
Leg ze in een ovenschaal met een laagje water van ongeveer 1 cm en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak in de oven voor ongeveer 1 uur, draai halverwege de tijd de worsten om.
Daarna uit de folie pakken en af laten koelen. Voor gebruik moeten de worsten eerst 1 tot 2 uur opstijven in de koeling. Als je ze invriest kun je ze wel een maand bewaren.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Die ziet er mooi uit zeg! Dit is denk ik mijn favoriete worst/seitan recept.
BeantwoordenVerwijderenMaak jij er nog variaties op Martine? Of gebruik je alleen deze kruiden ?
BeantwoordenVerwijderenIk heb deze worst nog niet met verschillende smaken gemaakt, maar wel vergelijkbare worstjes, zoals deze van vegandad: http://vegandad.blogspot.nl/2008/05/gumbo-with-vegan-andouille-sausage.html
BeantwoordenVerwijderenZijn andouille kruidenmix wil ik binnenkort nog een keer met dit worstrecept proberen. Sowieso maak ik dit soort worstjes altijd lekker kruidig, anders vind ik ze een beetje te veel naar brood smaken.
Dat ziet er goed uit zeg. Die ga ik binnenkort ook eens maken!
BeantwoordenVerwijderenGroet,
Angelika
Ik bak mijn worsten gewoon in de oven zonder het laagjes water. Ook zonder draaien worden ze prima. Scheelt weer. ;-)
BeantwoordenVerwijderenZe drogen dan niet uit? Ga ik zeker eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenNee hoor, je moet het folie gewoon goed dicht vouwen. het kan soms zijn dat de randjes wat harder worden maar na een nachtje in de koelkast trekt het vocht van binnenuit weer naar buiten en worden ze weer zacht. Ik heb losjes je recept gevolgd (ik had niet alle ingredienten in huis van het lijstje) maar ik vind ondanks dat ik de hoeveelheden kruiden nog opgehoogd heb het toch altijd nog een beetje flauw uitvalt. Als ik sta te mengen ben ik altijd bang teveel kruiden erin gedaan te hebben en als ik hem proef vind ik het jammer dat ik niet ruiger met de kruiden geweest ben. :-) Erdoor doe ik rookzout ipv vloeibaar dat zou natuurlijk ook uit kunnen maken.
BeantwoordenVerwijderenIk doe dan op brood nog extra ketchup of mosterd erbij om te compenseren. Maar ooit ga ik het perfecte recept vinden, want ik vind ze wel heel lekker voor op brood en als hartige snack.
Ik wil ook graag nog eens de kerrieversie maken. Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik maak er altijd 4 tegelijk, ben ik weer voor een tijdje klaar. :-)
Welke kruiden heb je niet uit het lijstje?
VerwijderenIk vind zelf de chilivlokken en de cayennepoeder wel essentieel voor pit in deze worst.
Wij pakken vaak plakjes op van deze worst met wat Italiaanse kruiden en dan wat vegan kaas eroverheen.