Vegan MoFo #7:
Superlekker, maar ook nog eens super makkelijk!
Ga voor de amandelmeel naar de natuurwinkel, Ekoplaza heeft het sowieso. Heb je het niet voor handen dan kun je natuurlijk ook hele (ongeroosterde) amandelen nemen en die fijnmalen.
Deze "truffels" zijn heerlijk verslavend :-)
Veganistische truffels
250 gram amandelmeel
20 gram cacao (of ¼ cup)
snuf zout
15 geweekte dadels
4 eetlepels sojamelk (of natuurlijk amandelmelk, past er goed bij maar is wat duurder)
cacao poeder om te bestrooien
Dadels in de keukenmachine fijnmalen. Amandelmeel erbij voegen, zout en alles goed laten mengen. Geheel moet erg fijn worden, geen grote stukjes dadel.
Daarna 4 eetlepels sojamelk erdoorheen doen en nogmaals goed mengen.
Het geheel moet nu een dikke massa worden waar je makkelijk balletjes van kan draaien. Je haalt er ongeveer 20 uit. Leg ze op een snijplank en doe wat cacao in een zeef en strooi dit over de balletjes.
Je kan ze het beste bewaren, afgesloten in een bakje, in de koelkast.
Een volgende keer ga ik er ook een paar in geraspte kokos rollen, vast ook erg lekker!
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dit ziet er zeker lekker uit! Ik heb nog dadels liggen dus ik zal eens kijken of ik amandelmeel kan krijgen :)
BeantwoordenVerwijderenZe waren echt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenZe waren zeker heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenAh fijn Marieke en Eva!
VerwijderenHier net zelf de laatste opgegeten uit het andere bakje :-)