Tofu met chipotle saus en couscous
Vegan MoFo #5:
Onderstaand recept voor de saus komt van *deze* blog. Er stond tevens een geweldige tip op. Chipotles in adobo saus komen met een aantal in een blik. Ze zijn behoorlijk heet dus grote hoeveelheden tegelijk gebruik je niet. Nu heb ik vaak de neiging om Mexicaans eten, maar niet in alle recepten kun je chipotle pepertjes stoppen. Op deze blog staat de tip dat je ze kan pureren, vervolgens verdelen in kleine porties en dan invriezen (in bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm). Ideaal, en ook gelijk uitgevoerd, zo hoef ik niets meer weg te gooien.
Tofu met chipotle saus en couscous
1 pak stevige tofu, in acht plakjes gesneden
1 ui, gesneden
4 teentjes knoflook, gehakt
½ cup tomatenketchup
1 el mosterd
1 el suiker
2 el chipotles in adobo saus, fijngehakt (of geblenderd :-))
1 el sojasaus (tamari wanneer je glutenvrij wilt)
1 el cider azijn
¼ tl kaneel
¼ tl vers gemalen peper
olijfolie
Tofu plakjes uit laten lekken op bv keukenpapier.
In een pan met wat olijfolie de ui fruiten, ongeveer 5 minuten. Daarna alle bovenstaande ingredienten toevoegen, behalve de tofu. Ongeveer 15-20 minuten op een gemiddeld vuur onder regelmatig roeren in laten koken.
Oven voorverwarmen op 220°C
Bakplaat of grotere ovenschaal met bakpapier bekleden. Tofu plakjes insmeren met de saus, verdelen over de bakplaat en de rest van de saus eroverheen gieten.
30 Minuten in de oven tot de randjes van de tofu knapperig worden.
1 cup couscous
1½ cup kokend water
handje basilicum, fijngehakt
handje munt, fijngehakt
handje peterselie, fijngehakt
handje amandelsnippers
1 rode peper, ontzaad, in kleine stukjes
1 tl Marokkaanse kruiden
Couscous mengen met de verse kruiden, de gedroogde kruiden, amandelschijfjes en het pepertje. Kokende water eroverheen gieten en zo'n 10 minuten laten staan. Daarna goed doorroeren met een vork.
4 cup boerenkool, fijngesneden
1 tl Marokkaanse kruiden
olijfolie
In een grotere koekenpan de olijfolie verhitten, daarin de boerenkool met de kruiden al roerend aanbakken tot de boerenkool bruine randjes krijgt.
Couscous serveren met erbovenop een laagje boerenkool en hierop de tofu plakjes met de chipotlesaus.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Klinkt lekker. Ik vries ook mijn hele rawitt pepertjes in, als ik dan iets maak knip ik ze met een schaar in ringetjes, ideaal!
BeantwoordenVerwijderen