Wildervank: Brasserie Wildervanck


Als jullie mijn blog of instagram volgen dan weten jullie dat ik graag uit eten ga. Ik kan daar zo van genieten! Zelf koken vind ik ook leuk hoor, maar niets fijner dan lekker rustig achterover zitten en je laten verrassen wat er op je bordje komt, nieuwe smaken en ideetjes op doen en fijne gesprekken voeren. Maar als je zelf vegan bent, dan weet je ook dat het niet altijd even makkelijk is om zomaar uit eten te gaan, en als je in Oost Groningen wordt is dat helemaal een dingetje.
Dus gaan wij vaak naar Groningen stad, of naar andere grote steden als Amsterdam. Daar is inmiddels behoorlijk wat keus!
Al een tijdje zat Brasserie Wildervanck in mijn hoofd. Ik had het idee dat ze daar wel wat van koken afwisten, en voor de verjaardag van Rick trok ik de stoute schoenen aan en heb ze gemaild. Het was helemaal geen enkel probleem om een vegan 3-gangen menu te maken voor ons! Als het maar inderdaad van te voren bij de reservering werd aangegeven.


Vorige week vrijdag gingen we dan lopend (!) naar het restaurant.Wat ideaal! Geen treinen, geen auto's nodig om hier naar toe te gaan, maar een lekkere wandeling van een half uurtje. Het was prachtig weer dus ideaal.

Bij aankomst was het al direct duidelijk dat we werden verwacht en dat wij diegene waren die veganistisch wilde eten. We konden heerlijk buiten in de grote tuin zitten en hadden zo mooi zicht op het oude pand waar het restaurant in zit.

Als voorafje kregen we Indonesische pindakoekjes (ze hadden de avond ervoor een Indonesische thema avond gehad), heerlijke olijfjes en we kozen voor een lekkere frisse rosé.


Als voorafje kregen we zelf gemaakte falafel die enorm lekker op smaak was en heerlijk smeuïg. Erbij een salade met avocado en een dip met vegan mayonaise.

Het soepje werd opgediend door Carlijn, zij bleek ook vegan te zijn en erg enthousiast dat wij vegan kwamen eten daar! We waren volgens mij de eerste vegan gasten van Brasserie Wildervanck :-) Erg leuk om haar enthousiasme te merken en te praten over leuke tips in Groningen en natuurlijk vegan food.

Ook kregen we gezelschap van prachtige zwarte huiskater Kobus. Bij de andere tafeltjes werd hij genegeerd, maar uiteraard kreeg hij alle aandacht en knuffels bij ons, kattenminnende dierengekken :-)

Als soep kregen we een lekkere groene soep met ik geloof stoofsla en allerlei lekkere groene kruiden. Erg mooi op smaak!


Mabel de gastvrouw van Brasserie Wildervanck had de gerechten voor ons bedacht en voorbereid en dat heeft ze echt uitstekend gedaan! Er was goed gedacht aan proteine bronnen, verse groente en koolhydraten. Als hoofdgerecht kregen we aubergine gevuld met groente en tofu, erbij een taartje van aardappel en zoete aardappel, een asperge en paddenstoeltjes. 
Als bijgerecht frietjes en een salade (die laatste was niet zo speciaal). Vooral de aubergine en het aardappeltaartje waren heerlijk. Maar al met al ook echt heel erg vullend! 

Omdat het later werd, en toch wat frisser besloten we het dessert binnen te op te eten. We hadden er een frisse dessertwijn bij. Het dessert was een warme appel-loempia, ananas en citroenijs. Vooral die warme loempia was zo lekker!


We hebben echt een ontzettend fijne avond gehad. Dankzij het prachtige weer, de schattigheid van Kobus, de gezelligheid van Carlijn en absoluut ook door de lekkere gerechten van Mabel en Alfred. Dankjewel!

Hopelijk kunnen we er eens een vegan etentje regelen met allemaal vegans!

Als je vegan wil eten, dan wel dus van te voren dit bij reservering aangeven:

Brasserie Wildervanck
www.brasseriewildervanck.nl
Nijverheidskade 14
Wildervank
Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er heerlijk uit .in welk prijssegment zit deze gelegenheid?heb je al eens gegeten bij de kleine heerlijkheid in groningen ?daar maken ze ook een top aangepast vegan menu

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een 3-gangen menu (maar eigenlijk 4 gerechtjes) kost eur 32,50. De wijnen die per glas gaan zijn niet erg prijzig.
    De kleine heerlijkheid ken ik qua naam maar nog nooit geweest, ik ga het onthouden, dank voor de tip!
    Gr
    Danielle

    BeantwoordenVerwijderen