Leeuwarden: restaurant Mellow


Ik vind Leeuwarden een van de leukste steden om te winkelen. Ik slaag er altijd wel voor een leuk jurkje, schoenen of gewoon genieten van de leuke kleine winkeltjes die in een van de zijstraatjes zitten. 
Sinds een paar maanden is Mellow geopend, een chocolade restaurant! En ik hoorde dat ze veel vegan gerechten standaard op de kaart hadden staan. 

Het is een enorme ruimte, met een prachtig grote bar, de chocolade "fabriek" zichtbaar door een open raampje en fantastisch stijlvol ingericht met leuke hoekjes en zit mogelijkheden. Lekker ruimtelijk en modern.

 

 

Op de kaart staat het duidelijk aangegeven van vegan is (of wat mogelijk vegan geserveerd kan worden), lekker duidelijk en veel keus! Je kan kiezen uit een aantal small dishes, sides en plates. Wij gingen voor 2 small dishes (als voorafje), 2 plates en twee sides met z'n tweetjes, maar dat was eigenlijk al met al iets teveel. Ik zou de sides de volgende keer weglaten, of geen small dishes erbij nemen.  In sommige gerechten zit chocolade verwerkt, maar zeker niet allemaal. 

Er staan geen vegan desserts "pleasures"op de kaart op het moment dat wij er waren en dat vond ik wel jammer. Juist met pure chocolade kun je zoveel doen. Aangezien het een chocolade bar/fabriek is, verkopen ze ook chocolade repen. Dat kan natuurlijk prima dienst doen als dessert, maar thuis eet ik zelf als genoeg repen chocolade als toetje :-)


Wat hebben wij genomen?
Als sides hadden we de Superfood Panzanella (met spinazie, avocado, goji bessen, noten, groenten en crispy brood). Deze was erg lekker, goed op smaak! Alleen wel erg veel olie. Niet dat ik dat vies vind, integendeel, ik word er alleen niet slanker op :-)
En we hadden focaccia dips; broodstengels met een tzatziki dip, een hummus dip en een chili knoflookdip. Vooral die laatste heb ik uiteindelijk nog zelfs uit zitten lepelen, zo lekker!

Als drankje hadden we Hopster: Hopster is een alcoholvrije hoplimonade die niet bitter is, maar ook niet zoet. Lekker fris met een tikje fruitige smaak. Heerlijk!Als hoofdgerecht had Rick de Herb risotto and mushroom: een kruidenrisotto met gebakken paddenstoelen en chocolade rasp. Deze was echt zalig!

Ik had de Grill wrap; een wrap gevuld met gegrilde groenten, acovado en rucola. Ook erg lekker, al had deze wat meer op smaak gebracht mogen worden, al was het maar met wat zout.

De sides waren roasted cauliflower; gebakken bloemkool met rozijnen, chili, tahin, amandelen en chocolade (echt zalig! ga ik thuis ook eens proberen te maken!)  en de Daily greens: groene zomergroenten met knoflookolie en zeezout. De groentes waren heerlijk knapperig, maar ik denk dat de zeezout vergeten was ;-)


We zaten echt ontzettend vol, het was dus eigenlijk maar goed dat er geen vegan dessert was, want dat had er écht niet meer bijgepast. Wel nam ik twee fijne chocolade reepjes mee naar huis. Waaronder een Pure Smoke reep. Deze ga ik denk ik gebruiken voor een Mexicaanse mole!


Mellow
Tweebaksmarkt 47
8911 KW Leeuwarden
www.mellow.nlPrint Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten