Vegan feta van gefermenteerde tofu (feto)
Een tijdje gelden vroeg iemand aan mij of ik een goede tip had voor vegan feta. En eigenlijk is dat best wel lastig. Want feta heeft toch wel een hele speciale structuur en mondgevoel die moeilijk is na te bootsen. De smaak is echter niet zo heel lastig en dat is aardig gelukt met onderstaand recept!
Ik gebruikte de ongekruide variant van feto van taifun, dat is gefermenteerde tofu die een meer uitgesproken, apartere smaak heeft dan gewone tofu. Ook is het door het fermenteerproces een stuk gezonder geworden en makkelijker te verteren.
Je kan natuurlijk ook gewone tofu gebruiken, maar de feto heeft net wat meer weg van feta door het zuurtje wat erin zit. Gefermenteerde tofu heet ook wel eens
Qua kruiden kun je natuurlijk gebruiken wat je voor handen hebt en wat je lekker vind. Varieer gerust en kijk wat je aanspreekt. Ik raad je wel aan echt lichte miso te gebruiken van zeer goede kwaliteit want deze bepaalt voor een groot deel de smaak.
Voor de miso wil ik je wel aanraden echt lichte, witte miso te gebruiken. Donkere of rode miso is hier veel te heftig voor en mist het zoetige wat zo heerlijk aanwezig is bij de lichte witte miso van Clearspring.
Je kan de feta een week afgesloten in het vocht bewaren in de koeling.
Vegan feta van gefermenteerde tofu (feto)
1 pakje feto van taifun (natuurwinkel)
1 el zoete witte miso (Clearspring)
1 el appel cider azijn
½ tl zout
1 el vers gehakte Italiaanse groene kruiden (rozemarijn, tijm, oregano, basilicum etc)
Snijd de feto in hele kleine blokjes.
Roer de miso los met de azijn en meng met het zout en de kruiden. Wentel de blokjes feto er doorheen en doe in een glazenpotje. Vul af met water tot alles net onderstaat.
Roer alles voorzichtig door zodat de miso ook oplost in het water en de kruiden goed verdeeld zijn.
Sluit af en laat een paar uur / een dag de smaken intrekken.
Heerlijk over salades!
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Lekker door de salade!
BeantwoordenVerwijderen