Kookboek review: Naturally Nourished


Twee jaar geleden is het al weer dat Sarah Britton van de fijne blog My New Roots een boek uitbracht. In februari 2017 kwam haar tweede boek uit en ik keek er weer erg naar uit: Naturally Nourished.

Ondanks dat Sarah geen vegan is, vind ik haar een enorme inspirerende vrouw. De recepten, technieken, maar ook de sfeer die zij neerzet vind ik echt geweldig. Ook dit boek stelt absoluut niet teleur. De styling en layout is weer enorm stijlvol en classy. De focus ligt op het eten en de mooie producten en de prachtige foto's ondersteunen daarbij. Die foto's maakt Sarah overigens nog steeds helemaal zelf!

Dit boek is gericht op gerechten die je kan maken met producten die niet moeilijk te vinden zijn en niet moeilijk te maken zijn. "cook smart not hard" is het motto. Het boek is vegetarisch, maar grotendeels vegan, overal worden wel vegan en glutenvrij opties gemeld wanneer dit niet zo is.

In tegenstelling tot haar eerdere boek waar de indeling op de seizoenen was, is er nu gekozen voor indeling op type gerecht. Best wel jammer, want ik vond de indeling op de seizoenen wel verfrissend en handig! De indeling is nu als volgt:
 • satisfying soups
 • sumptuous salads
 • nourishing mains
 • simple sides and small plates
 • savary and sweet snacks
En nog een paar hoofdstukjes eromheen over de ingrediënten, aanschaf en bewaren en wat je op voorraad moet hebben. 

Ook bij dit boek, als ik het doorblader lijkt bijna alles mij heel erg lekker, en alles wat ik tot nu toe nog gemaakt heb smaakt ook fantastisch. Wat ik zo leuk vind aan Sarah haar boeken is dat ze nieuwe technieken op een makkelijke manier introduceert. Zo had ik al eerder gegrilde sla geproefd, maar het zelf nog niet echt geprobeerd. Maar het smaakt het zo goed! Ze is dan ook erg fan van de "maillard reaction": een reactie van de suikers en aminozuren in groentes op hoge hitte (bv grillen) wat de smaak enorm bevordert. Dat grillen lekker is wisten we al, maar waarom is nu ook duidelijk :-) 

Wat ik wel een klein minpuntje vind is dat ik niet alle gerechten even geschikt vind voor een avond maaltijd. Je kan het dan als onderdeel gebruiken, maar er staan geen suggesties bij wat je er dan bij kan eten. Het kan zijn dat Sarah gewoon echt een kleine eter is, en ik juist niet, maar ik had graag wat suggesties gehad wat erbij zou passen. Als je overdag werkt heb ik gewoon geen tijd om lunch te maken, en soms lijken het meer uitgebreide lunch gerechtjes. Nu heb ik genoeg creativiteit om dat dan zelf aan te vullen, maar soms is niet nadenken ook wel lekker :-) 
En jammer dat er helemaal geen ontbijtjes in staan! Maar goed, ik blijf waarschijnlijk toch hangen bij mijn good old overnight oats..

Uiteraard heb ik uit het boek gekookt:
Sweet Potato Date Muffins, p214
Niet te zoet, lekker moist van binnen maar niet plakkerig. Erg lekker, en leuk idee dat er zoete aardappel wordt gebruikt als basis. Lekker met verse dadels en pecannnootjes erop.Grilled Ceasar Salad with Chickpea Croutons, p61
Dit was zo ontzettend lekker! Komt absoluut vaker op ons bordje terug. En eigenlijk is het zo simpel. Ook de kikkererwtjes waren bijna alleen maar gekruid met knoflookpoeder, maar het paste allemaal zo fijn bij elkaar. Aanrader!Broccoli Basil Broth with Noodles and Sesame Salt, p40
Ook weer zo'n heerlijk recept! Wat een mooie smaken bij elkaar: de broccoli, basilicum en de gember. Ik had nog gomasio in huis (dat is ook sesamzout) dus dat heb ik lekker gebruikt en er riant overheen gestrooid. In plaats van gewone pasta heb ik Skinny Soba Somen Noodles gebruikt.


Eggplant Cannelloni with Sunflower Feta and Toasted Garlic Tomato Sauce, p114
Een feta op basis van zonnebloempitten! Ik hoorde van iemand die het al eerder had gemaakt dat deze een beetje muf en flauw kon zijn, dus de smaken van deze feta heb ik een beetje aangepast. Ik heb de helft van de feta gemaakt en het extra op smaak gebracht met rijstedelgist en een lepel lichte miso. En ondanks dat ik het gehalveerd had, had ik nog heel veel over (en dit gebruikt voor een lasagne de volgende dag, dus zeker niet verkeerd). 
Dit recept vond ik ook echt heel erg lekker, smaken waren prima bij elkaar, en de rolletjes aubergine precies goed,Al met al een superfijn boek om in de kast te hebben. Bij een aantal heb je wat aansporing nodig om het te maken, maar als je dat dan doet heb je geen spijt. Ik ben er blij mee en ik hoop dat ze nog vele mooie boeken gaat uitbrengen.

Voor de mensen die een of beide boeken niet hebben, haar blog staat vol met pareltjes van recepten.Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, je weet wel hoe je mensen lekker moet maken... Wat je er uit gekookt hebt, ziet er echt geweldig en zeer smakelijk uit !
  Ik heb trouwens onlangs een kookboek van Ella Mills gekocht, https://www.bol.com/nl/p/elke-dag-deliciously-ella/9200000057137707/?suggestionType=suggestedsearch vind ik zelf wel een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen