maandag 10 april 2017

Aardbei linzen salade


Geserveerd in een Broste Nordic Coal diep bord te koop in de Plantaardigheidjes Online Shop

De vetten en oliën van de avocado gaan goed samen met het zuur uit de aardbeien. Ze worden tijdens de spijsvertering tegelijk afgebroken en zo worden alle goede voedingstoffen goed opgenomen in je lichaam! Daarnaast zorgt de vitamine C, die volop aanwezig is in de aardbeien, dat het ijzer uit het bladgroen beter wordt opgenomen.

Ik heb deze heerlijke salade gegeten met wat vers brood en een zelfgemaakte daslookspread (geroosterde zonnenbloempitjes met daslook en zout).

Geserveerd in een Broste Nordic Coal diep bord te koop in de Plantaardigheidjes Online Shop

Aardbei linzen salade 2 pers
½ cup zwarte beluga linzen
½ blokje bouillon
½ krop sla
½ avocado, in stukjes
aardbeien (hoeveelheid naar wens), in partjes
½ pakje kruiden tofu, verkruimeld
handje pompoenpitten

dressing:
3 el olijfolie
2 el appelcider azijn
1 el ahornsiroop
1 el mosterd
1 tl zout
1 tl versgemalen zwarte peper
½ tl komijnpoeder
1/4 tl korianderpoeder
1/4 tl cayennepeper
1/4 tl kaneel


Zet de linzen net onder water samen met het bouillonblokje (verpulver deze een beetje) en breng aan de kook. Laat zachtjes koken voor 25 minuten, controleer steeds of er nog wel genoeg water in zit. Giet af en laat afkoelen.

Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.

Was de sla, snijd in grove stukken en verdeel over twee borden. Verdeel de linzen en bedek met avocado, aardbeien en verkruimelde tofu. Besprenkel met de dressing en maak af met wat pompoenpitjes.

Geserveerd in een Broste Nordic Coal diep bord te koop in de Plantaardigheidjes Online Shop





1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis