Kookboek: Vegan Goodness


Het is een behoorlijk tijdje geleden dat ik een kookboek review heb gedaan! Maar we hebben een cookalong gedaan op facebook uit het kookboek Vegan Goodness van Jessica Presscott, dus een goede reden om een aantal recepten uit te proberen en uit dit boek te koken.

De kaft sprak mij direct aan, zo mooi! Maar ja, van een mooie kaft kun je niet eten :-) Het boek is een lekker formaatje, niet te groot maar met een behoorlijk aantal recepten erin. Niet gericht op een bepaalde stroming (glutenvrij, suikervrij ed) maar wel op koken met verse producten en niet met kant en klaar producten.

Jessica Presscot heeft ook een blog waar je wat meer van haar recepten kan zien: Wholy Goodness.

Wat heb ik uit het boek gemaakt?


Kale Scones p22
Een recept wat ik nooit uit mijzelf zou maken maar wat erg lekker bleek te zijn! Ik heb de scones langer in de oven laten zitten dan in het boek stond. En ik heb pijnboompitjes gebruikt in plaats van pompoenpitten.


Holy Shit Cake p101:
Deze cake, met een basis van noten en havermout meel een een zoute caramellaag was erg lekker maar niet "holy shit". Dat kan aan meerdere dingen hebben geleden: mijn caramel was te dun of er mist chocolade :-)
Maar zeker niet verkeerd, en zeker de dag erop was het lekkerder!


Potato, leek and white bean soup p51:
Ik ben geen prei fan dus ik vind het altijd wel een uitdaging als ik dan toch een soepje ga maken met prei. Het werd verrassend lekker, mede door de Smoked Olive Oil die ik eroverheen druppelde. Dat gaf een heerlijke geur aan de soep en maakte het net even wat specialer. Wel een enorme pan soep krijg je, en dan heb ik zelfs minder aardappelen gebruikt en maar 2 preien ipv 3.
Erbij at ik lekker brood met een Hokkaido and Cashew spread, dat paste er perfect bij.Golden Soup with Chickpea Croutons, p48:
Heerlijke pittige soep met allemaal superingrediënten erin. Pompoen, wortel, kurkuma, gember en lekkere kikkererwten croutons eroverheen.  Deze mag ook zeker vaker op tafel komen.
Helaas vind je deze soep niet in de index als je op pumkin zoekt, jammer!Curries Chickpea Salad Sanga, p29: Eigenlijk te simpel maar zo lekker! Kikkererwten met avocado prakken en wat curry kruiden erdoorheen. Heerlijk op brood met een tomaatje. De foto is helaas niet zoals ik wenste (ik had niet verwacht dat het zo lekker was en had honger..), maar dit is een blijvertje! 


Pea and Potato Dumplings p61:
Eigenlijk belachelijk veel werk: drie bereidingswijze van de aardappels om tot de dumplings te komen: eerst in de oven, dan koken en dan nog bakken. Ik heb ze in de oven gedaan met schil. Dat "prakte" niet echt prettig dus ik heb kort de staafmixer gezet in het aardappel erwten mengsel. Een volgende keer zou ik ze gewoon koken. Dit recept had iets meer op smaak gebracht mogen worden, maar leuk is het wel om eens iets te maken wat ik anders nooitop tafel zou hebben gezet!

Mushroom Stew p43:
Makkelijk en prima gerechtje, zeker bij deze dumplings lekker.

Al met al een leuk boek met fijne gerechten en mooie ingredienten. Niet al te moeilijk en lekker afwisselend qua tijd. Voor de een sta je wat langer in de keuken dan bij andere gerechten die zo gemaakt zijn. Fotografie is erg mooi gedaan. Aanrader!

Vegan Goodness van Jessica Prescott
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten