Uitgelicht: Broste Copenhagen Keramiek


*webshop is gesloten*
De afgelopen maanden heb ik natuurlijk veel nagedacht over het concept van mijn winkel. In eerste instantie voor de fysieke winkel, en later voor de webwinkel. Ik wilde niet alleen maar voeding verkopen of als een soort supermarkt fungeren. Ik wilde een winkel waar mensen het leuk vinden om te komen, informatie kunnen opdoen, en ook mooie, leuke cadeaus en non-food artikelen konden vinden. Ik heb altijd een zwak gehad voor keramiek. Omdat ik moeite had met de borden en schalen te vinden die ik in mijn hoofd had ben ik zelfs een cursus pottenbakken gaan volgen, maar ook daar kwam niet uit mijn handen wat er in mijn hoofd zat.
Een voorliefde voor brocante zorgde ervoor dat ik vele rommelmarkten afstruinde om oud Maastrichts servies ging verzamelen. Toch kwam ik zo nu en dan toch ook prachtig servies tegen die mij enorm aansprak, maar dat was dan toch met name in de randstad. En zo besloot ik om ook in mijn winkel keramiek te gaan verkopen die eigentijds is, een mooie uitstraling heeft en een eigen kenmerk heeft.

Broste Copenhagen is zo’n merk waar ik ontzettend verliefd op ben. Het is stoer maar poëtisch tegelijk, schitterende nuance verschillen maken het servies levendig en nooit saai. Stevig en niet fragiel, maar de kleuren zijn subtiel en de patronen uniek. Broste Copenhagen is ooit begonnen als een merk dat kaarsen produceert. De decoratie die ze daarnaast presenteerde werd echter zo goed ontvangen dat daar ook vraag naar ontstond en zo werd er een lifestyle merk geboren.

Bij Plantaardigheidjes vind je onderdelen van twee Broste series: de Nordic Sea, en de Nordic Coal.

Nordic Sea is geïnspireerd op de Noordzee. Zo veranderlijk als de zee, zo is ook het glazuur: van grijs, naar zachtblauw tot diep intens blauw. Alles past bij elkaar, maar geen een bord is hetzelfde. Elke item is met de hand geglazuurd met verschillende tinten, hoe het er exact uitkomt is niet te voorspellen. Dat maakt dit mooie stoere servies juist zo uniek.

   Nordic Coal borduurt verder op de ruige invloeden van de natuur, de aarde De kleur varieert van donker grafiet en bijna zwart tot prachtige bruine tinten: elk item is met de hand geglazuurd met twee kleuren en hoe het er exact uitkomt is van te voren onvoorspelbaar en maakt het servies juist zo interessant. Door de mooie craquelé glazuur krijgt het servies een mooie diepte.

  


Print Friendly and PDF

1 opmerking: