Utrecht: Restaurant Jasmijn en ik


Vorig weekend ging ik naar Utrecht om de verjaardag van een vriendin te vieren in het restaurant Jasmijn en ik. Een Aziatisch / Thais restaurant, maar niet zoals je deze normaal gewend bent. Het eten is er wat verfijnder en wat meer fusion dan de meeste Aziatische restaurants. Het was niet een en al curry en pittigheid, maar een leuke verscheidenheid aan gerechtjes.

Omdat ik nog steeds geen verfijnde smaken proef was het even afwachten wat ik wel zou proeven. De Thaise keuken staat natuurlijk bekend om zijn goede balans tussen zoet, zout en zuur en krachtige smaken als kokos, rode peper en citroengras. En gelukkig kreeg ik een beetje mee van de smaken. Mijn tafelgenoten hebben sowieso genoten van alles :-)

De gerechtjes waren ook een plezier voor het oog, "helaas" is de belichting sfeervol dus niet zo leuk voor mijn iPhone camera :-) 

Jasmijn en ik heeft standaard behoorlijk wat vegan opties op de kaart staan, het staat allemaal netjes aangegeven. Wij lieten ons verrassen door de keuken en kozen voor een "vegan banket". Klinkt chique! De prijzen zijn overigens ook wat chiquer dan een gemiddeld restaurant, maar het is de prijs wel meer dan waard.

Wat hebben we gekregen?

Amuse van kokossoep en frisse komkommer en druppeltjes chili olie:
Geurige Thaise bouillon (Pittige geurige bouillon van verse chili, laos, citroengras en limoenblad met geroosterde tomaat, oesterzwammen, kokosmelk met korianderolie)


Meloensalade met rettich stukjes, chili en pinda's:De volgende 3 gerechten werden tegelijk geserveerd, samen met witte rijst en moesten we delen.

Groene curry met tempeh :
(Pittige frisse groene curry met tempeh, geroosterde courgettes en olie van kruidige korianderwortel en fris limoenblad.)Krokante buideltjes met groenten 
(Gefrituurde buideltjes gevuld met mungboon, soja en groenten op smaak gebracht met gefermenteerde chili-tofu.)
Papaya salade en lekkere hartige tofu waarvan ik niet meer precies weet waarmee en hoe het gemaakt was, wel dat ik deze het lekkerste vond!En als laatste het dessert. Een creme brulee! Ik vermoed van kokosmelk. Heerlijk al die aparte structuurtjes en smaakjes (ik proef aardbeien namelijk wél en kokos heel in de verte)
Voordat ik vegan werd, was creme brulee mijn favoriete dessert in restaurants dus hier was ik erg blij mee.

Creme brulee met zoete ananas gemarineerd met kruidige Thaise basilicum en frisse granita (ijskruimels) van citroengrassiroop.Aziatisch restaurant Jasmijn & Ik
Kanaalstraat 219
3531 CH Utrecht
www.jasmijnenik.nl
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Oehhh, dit restaurant is zo goed! Ik ben er laatst ook gaan eten en ik vond het ook heerlijk. Leuk om nog zo'n positieve review te lezen. :)

    BeantwoordenVerwijderen