Medaillons in romige rode pindakaas curry

Yeah! De Online Shop Plantaardigheidjes is geopend!!! Afgelopen donderdag was het dan zover en kon ik de eerste bestellingen aannemen. Het was een overdonderend succes! Zo erg zelfs dat ik geeneens tijd had om een leuk blogberichtje erover te schrijven of mijn blog aan te passen zodat er een duidelijke link verschijnt. Dat gaat allemaal nog komen.

*webshop is gesloten*

Ik hoop dat jullie het allemaal een leuke en gevarieerd aanbod vinden. Zo was ik zelf erg enthousiast over het keramiek wat ik ook aanbied en gelukkig vinden meerdere mensen dat want dat werd ook goed verkocht. Super! Heb je ideetjes, suggesties of tips voor producten laat het dan weten.

Maar nu eerst weer eens een recept!Vorige maand heb ik gegeten bij Sattgrün in Essen, een Duitse keten van restaurants die alleen maar vegan eten in buffetvorm serveert. Ideaal! Een van de lekkerste dingen qua structuur vond ik een soort curry met soja medaillons.
Er gingen ideetjes borrelen en een week later kwam onderstaand gerecht bij ons op tafel. Eerder was ik nooit zo'n fan van de gedroogde soja producten, maar ik denk dat dat geheel te wijten is aan hoe ik het eerder bereidde. Ook had ik dan vaak van die brokken van de toko die veel te sponzig blijven. Deze gelukkig niet! De structuur is echt verrassend goed en ik hoop er nog veel mee te kunnen variëren.

Ik heb er peultjes bij gegeten die ik kort heb geroerbakt met wat knoflook en bestrooid met wat zout.Zo heb je er ook nog wat extra groen bij en het is lekker voor de afwisseling.Medaillons in romige rode pindakaas curry 2-3 personen
8-10 soja medaillons
300-500 ml bouillon
1 el kokosolie
1 rode paprika, in stukjes
1 pakje rode thaise curry (bv van Fairtrade) a 70 gram – let op dat het vegan is
2 cm verse citroengras/sereh, gemalen (koffiemolentje of staafmixer)
1 blik kokosmelk
1/3 cup pindakaas
½ blik mini mais
2 el sojasaus
Zout & peper
Rood pepertje, in dunne ringetjes
Verse koriander, grof gehakt


Doe de 8 – 10 soja medaillons in een laagje kokende bouillon. Zorg dat ze goed onder wat liggen tijdens het koken (ik heb er een stoommandje bovenop gezet). Kook voor 10 minuten. Ik laat ze in het bouillon zitten tot ik ze nodig heb voor verdere bewerking.

Verhit een eetlepel (kokos)olie in een diepe pan/wok. Bak hierin de stukjes paprika tot ze beginnen te verkleuren en zet apart.
Voeg de rode curry pasta en de citroengras pasta toe en roer even goed om tot de geuren vrij komen. Doe de medaillons erbij, ik knijp ze niet uit, maar voeg ze direct uit het bouillon toe aan de pan. Roer even om.

Voeg de kokosmelk, gebakken paprika, pindakaas en sojasaus toe en zorg dat alles goed gemengd is. Zet het vuur laag en laat de saus een half uurtje inkoken.
Proef en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

Serveer met (zilvervlies) rijst en de besprenkel met wat dunne ringetjes rode peper en verse koriander. Ik heb er peultjes bij gegeten die ik kort heb geroerbakt met wat knoflook en bestrooid met wat zout.

Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

 1. Wat lijkt me dit heerlijk Daniëlle! Denk je dat dit ook lekker wordt met kruidenpasta voor Thaise Gele Curry? Ik heb namelijk een paar pakjes cadeau gekregen.

  Ik ben erg blij want: ik zag dat je nu shampoobars hebt in je shop. Ik heb een halfjaar gewassen met een shampoo bar van Lush en het beviel heel erg goed. Ik wil graag die van jouw shop proberen dus je kunt snel weer een bestelling van mij tegemoet zien...

  Groetjes,
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan zeker met gele curry pasta, absoluut! Laat je het weten hoe het gesmaakt heeft? :D
   En die shampoobars zijn leuk hé!? Ik word al vrolijk van de verpakking :)
   liefs
   Danielle

   Verwijderen
  2. Ha, dank je wel! Ik ga het denk ik vanavond maken. Ik ben heel benieuwd. Liefs terug, Hannah

   Verwijderen
  3. Nou, we hebben heerlijk gegeten! Alleen de pindakaas (het laatste uit de pot) was niet helemaal goed opgelost. Daar moet ik de volgende keer (want die komt er zeker) op letten, de saus was wel erg pittig geworden.

   Verwijderen