Rotterdam: Spirit, Gare du Nord en Heavenly Cupcakes

Eindelijk tijd gehad om de foto's van mijn camera te halen en te schrijven over ons geweldige weekend vorige week in Rotterdam! Ik was al echt heel lang niet in Rotterdam geweest, ik denk wel zo'n 20 jaar niet, en mijn beeld destijds was niet heel erg positief. Maar wat is het er veranderd! Wat een leuke stad, met vriendelijke mensen, heerlijke plekjes, mooie shop mogelijkheden en natuurlijk zalig vegan voedsel :-)

Natuurlijk draaide dat weekend naast leuke mensen ontmoeten en spreken vooral om lekker eten :-)
Een must om te bezoeken is toch echt wel Spirit.  Spirit zit in De Groene Passage, net buiten het echte centrum, maar zeer goed op loopafstand. Daar zitten nog meer leuke winkels die de moeite waard zijn, maar wij gingen natuurlijk voor Spirit!

Bij Spirit wordt alleen vegetarisch en veganistisch eten gemaakt en wordt geserveerd in een buffetvorm. Bij elk gerecht staan er duidelijk kaartjes over wat erin zit qua allergenen en of het vegan is of vegetarisch. Ik schat zo in dat ongeveer 75-80% van de gerechten vegan zijn dus er is echt enorm veel keus.

    


Van te voren wat tip van de kenners gevraagd wat ik echt niet moest overslaan en dan krijg je zoveel verschillende reacties. En ter plekke denk je daar eigenlijk niet meer aan omdat je zoveel ziet liggen! Gelukkig dacht ik nog wel aan de bloemkool "kibbeling" die werd geroepen :-)

Er wordt afgerekend naar gewicht dus je kan zoveel proberen als je zelf wil, of zo vaak teruggaan als je nog trek hebt. Mijn bordje kostte bij elkaar EUR 13,50 en ik heb van bijna alles wat vegan was wel wat kunnen proeven, al heb ik een aantal gerechten gemist die op de bovenplaat stonden. Alles was echt ontzettend smakelijk. De tempeh was echt super, de bloemkool kibbeling geweldig en zo nog vele andere dingen. Ik had gehoopt er de volgende dag te kunnen ontbijten, maar toen was het helaas gesloten (zondag).

Als toetje (ik had voor 2 personen op mijn bord voor het geval jullie misschien zouden denken dat ik een onverzadigbaar vreetbeestje ben) is er ook genoeg keus. Ik weet eigenlijk niet meer wat het precies was, maar iig twee verschillende cakejes, vanille creme, en vanillecreme met bosbessen. 



Spirit
Mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam
ma-za geopend van 8:00 tot 23:00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

's Avonds gingen we naar Gare du Nord. Dit is een restaurant in een oude Duitse treinwagon die in een woonwijk staat waar kunstenaars en designers volop aanwezig zijn. Leuke setting natuurlijk, al was de instap behoorlijk hoog voor mij :-)

Gare du Nord serveert puur plantaardig en biologisch en ze noemen het een bistro cuisine. Het diner wat vast staat bestaat uit een soep, hoofdgerecht en een dessert en kost €24,50. Er kan rekening gehouden worden met dieetwensen, maar dat moet je dan even van te voren aangeven.


We waren met een clubje van 8 personen, en omdat het een treinstel is zit je in groepjes van 4. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je met een grotere groep bent. Het was een ontzettend gezellige avond! Mede dankzij de heerlijke wijn die werd geschonken: La Noria van Villa Noria.

Als menu werd er die avond het volgende geserveerd:
Knolselderijsoep
Tortilla pasteitje met tofu & veggies, refrito en avocadosalade
Kersentaart

Met name het hoofdgerecht was héél erg lekker. Leuk idee ook om het in een krokant deeglaagje te serveren. Superavond, met supermensen in een geweldige locatie met geweldig lekkere gerechtjes.

   



Gare du Nord
Anthoniestraat 2,
3032CP Rotterdam
woensdag t/m zondag 12:00 – 22:00 uur.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Na overnacht te hebben in het prima, maar zeer voordelige Easy Hotel midden in het centrum gingen we lekker winkelen in Rotterdam. Het doel van ons uitje naar Rotterdam was namelijk pas om 15:00 in de middag: een verjaardagsfeestje vieren van twee vegan dames met een High Tea bij Heavenly Cupcakes.

Ook dit tentje was op zo'n 20 minuten lopen vanaf ons hotel, we hebben alles heerlijk wandelend kunnen doen, ideaal. Heavenly Cupcakes is een veganistische bakkerij en lunchroom. Je kan er ook handige vegan spulletjes kopen zoals edelgist, vegan mayonaise en vegan kookboeken, maar met name natuurlijk voor heerlijke taart, vegan cupcakes. Wil je eens iets anders dan zoetig? Dan kun je een lekkere Dutch Weedburger nemen, een tosti of een soep die dagelijks wisselt.


   

Wij mochten die dag met vele andere vegans genieten van de high tea en het was erg lekker! Teveel om allemaal bij naam te noemen (die heb ik helaas ook niet vernomen), maar allemaal erg goed gemaakt. Vooral het vierkante gebakje was mijn favoriet. maar ik was blij dat er ook wat frisse sandwiches tussen zaten aangezien ik niet zo'n enorme zoetekauw ben.

Ook hier weer veel bekenden weer gesproken en nieuwe mensen ontmoet. Leuke middag!

  

  

   

Heavenly Cupcakes
Nieuwe Binnenweg 244
3021GP Rotterdam
wo-do: 11.00-17.00
vr-za: 11.00-18.00
zo: 11.00-17.00



Print Friendly and PDF

7 opmerkingen:

  1. Wow, ben ook al minstens 20 jaar niet in R'dam geweest maar t staat nu op mn lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog, Rotjeknor vegan goed beschreven!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er allemaal erg de moeite uit, zeker Spirit wil ik wel eens bezoeken! Ik ga binnenkort ook maar eens een weekend/dag Rotterdam plannen, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk verslag Daniëlle (zowel figuurlijk als letterlijk). Ik wil graag eens een keertje een stedenstripje met mijn dochter doen. Wellicht naar Rotterdam?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer genoeg is Gare Du Nord recent failliet gegaan. Hopelijk ontstaat er snel een nieuw initiatief om de leegte te vullen ..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Michelle,
      Het is inmiddels al overgenomen en doorgezet met hetzelfde concept gelukkig! Je kan er al weer een paar weken eten :-)

      Verwijderen