Ik had op de veggiefair twee soorten vegan parmezaanse kaas look-a-likes gekocht. De eerste beviel ons helemaal niet. Kwam naar mijn idee niet in de buurt van parmezaan. Ik had een beetje tegenzin om de tweede te proberen, maar was toch ook wel nieuwsgierig en hoopvol. Echter had ik ook nog wat boerenkool liggen wat opmoest dus werd het deze "risotto" van Israëlische couscous / parelcouscous. En gelukkig, die van violife vinden we wel zalig!
Ter afwisseling heb ik er tomaten bruschetta bij gedaan, en ook daar wat "Parmezaan" overheen geraspt. Lekkere combi. We hadden de biologische cabernet sauvignon van Albert Heijn ernaast, welke ik ook in de "risotto" had gebruikt. Dat smaakte er prima bij, ook met de bruschetta.
Israëlische couscous met boerenkool en champignons
4 cups fijngesneden boerenkool (of meer naar wens)
1 uitje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 cup uienbouillon
½ el edelgist
plantaardige olie
250 gram champignons, in plakjes
1 uitje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ cup witte wijn
1 cup uienbouillon
1 cup Israëlische couscous/parelcouscous
scheut plantaardige olie
1 el plantaardige boter / margarine
peper & zout
vegan parmezaan (bv violife Prosociano , No Muh wurzig etc) optioneel, naar smaak
In een koekenpan de ui in wat olie glazig bakken. De knoflook toevoegen en even omroeren. Voeg de boerenkool, uienbouillon en edelgist toe en bak onder af en toe roeren voor een minuut of 20.
Ondertussen in een andere koekenpan wat olie verhitten en hierin de ui, champignons en knoflook bakken. Roer niet teveel, laat de champignons met rust tot ze wat weer vocht hebben opgenomen en bruiner worden. Daarna omroeren en de andere kant bruinen.
Voeg de uienbouillon, witte wijn en de Israëlische couscous toe en laat ongeveer een minuut of 7 à 8 zachtjes koken tot het vocht bijna is opgenomen.
Roer de boerenkool door de Israelische couscous en breng op smaak met een eetlepel plantaardige margarine, zout en peper.
Serveer met eroverheen geraspte vegan parmezaan indien je deze wil gebruiken.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Laat ik nou net boerenkool en risotto in huis hebben :-)
BeantwoordenVerwijderenWijn door de risotto , kan dit ook vervangen worden door iets anders ?
Hopelijk tot morgen op Vegfest . X Esther
Oh ik zie je reactie nu pas Esther! Is het nog gelukt? Witte wijn kun je gerust weglaten; eventueel een scheutje azijn voor een zuurtje en wat extra bouillon.
VerwijderenTot zometeen! xx
Als je niet in Israel zit heet het inderdaad "Israelische couscous". In Israel heet het gewoon Ptitim.
BeantwoordenVerwijderenHet is niet echt couscous zoals je bij de Libanese of Marokkaanse variant verwacht.