vrijdag 30 oktober 2015

Israëlische couscous met boerenkool en champignons

Ik had op de veggiefair twee soorten vegan parmezaanse kaas look-a-likes gekocht. De eerste beviel ons helemaal niet. Kwam naar mijn idee niet in de buurt van parmezaan. Ik had een beetje tegenzin om de tweede te proberen, maar was toch ook wel nieuwsgierig en hoopvol. Echter had ik ook nog wat boerenkool liggen wat opmoest dus werd het deze "risotto" van Israëlische couscous / parelcouscous. En gelukkig, die van violife vinden we wel zalig!

Ter afwisseling heb ik er tomaten bruschetta bij gedaan, en ook daar wat "Parmezaan" overheen geraspt. Lekkere combi. We hadden de biologische cabernet sauvignon van Albert Heijn ernaast, welke ik ook in de "risotto" had gebruikt. Dat smaakte er prima bij, ook met de bruschetta.



Israëlische couscous met boerenkool en champignons
4 cups fijngesneden boerenkool (of meer naar wens)
1 uitje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 cup uienbouillon
½ el edelgist
plantaardige olie

250 gram champignons, in plakjes
1 uitje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ cup witte wijn
1 cup uienbouillon
1 cup Israëlische couscous/parelcouscous
scheut plantaardige olie
1 el plantaardige boter / margarine
peper & zout

vegan parmezaan (bv violife Prosociano , No Muh wurzig etc) optioneel, naar smaak

In een koekenpan de ui in wat olie glazig bakken. De knoflook toevoegen en even omroeren. Voeg de boerenkool, uienbouillon en edelgist toe en bak onder af en toe roeren voor een minuut of 20.

Ondertussen in een andere koekenpan wat olie verhitten en hierin de ui, champignons en knoflook bakken. Roer niet teveel, laat de champignons met rust tot ze wat weer vocht hebben opgenomen en bruiner worden. Daarna omroeren en de andere kant bruinen.

Voeg de uienbouillon, witte wijn en de Israëlische couscous toe en laat ongeveer een minuut of 7 à 8 zachtjes koken tot het vocht bijna is opgenomen.

Roer de boerenkool door de Israelische couscous en breng op smaak met een eetlepel plantaardige margarine, zout en peper.

Serveer met eroverheen geraspte vegan parmezaan indien je deze wil gebruiken.


3 opmerkingen:

  1. Laat ik nou net boerenkool en risotto in huis hebben :-)
    Wijn door de risotto , kan dit ook vervangen worden door iets anders ?
    Hopelijk tot morgen op Vegfest . X Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ik zie je reactie nu pas Esther! Is het nog gelukt? Witte wijn kun je gerust weglaten; eventueel een scheutje azijn voor een zuurtje en wat extra bouillon.
      Tot zometeen! xx

      Verwijderen
  2. Als je niet in Israel zit heet het inderdaad "Israelische couscous". In Israel heet het gewoon Ptitim.
    Het is niet echt couscous zoals je bij de Libanese of Marokkaanse variant verwacht.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis