Dit recept is geïnspireerd op een gerecht wat mij werd verteld door Angela Prins die ik tegenkwam bij de groente winkel. Angela is een kookboek aan het schrijven (*hier*, helaas niet vega of vegan).
Ik heb het gerecht "geveganiseerd" een paar dagen later. Erg lekker! Wees niet zuinig met de koriander, het is echt een smaakmaker, en niet alleen ter garnering.
Kaffir limoen blad kende ik overigens al van het blad wat je in veel Oosterse gerechten tegenkomt. Maar de vrucht kaffir limoen, ook wel djeroek limoen genoemd, zelf is ook heerlijk. Je gebruikt het niet voor het sap, maar de schil is enorm aromatisch. Ik had ze in mijn keuken liggen en dat geurde zalig.
Bloemkool met kokosmelk en kaffir limoen 3 pers
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 ui, fijngesneden
1-2 tenen knoflook, fijngehakt
400 ml kokosroom van kara + 1 cup water (of 1½ blik / 600 ml kokosmelk)
1 groene jalapeño , fijngesneden
geraspte schil van kaffir limoen
kokosolie of olijfolie
peper & zeezout
bos verse koriander
In een grote diepe koekenpan de olie verhitten en hierin een minuut de ui en knoflook aanbakken. Doe de bloemkool erbij en roerbak deze mee. Doe de jalapeño, kokosroom/water of kokosmelk erbij en de geraspte kaffir limoen schil. Breng zachtjes aan de kook. Laat zolang zachtjes koken tot de bloemkool de gewenste gaarheid heeft. Ik vind het persoonlijk erg lekker als ze nog knapperig zijn.
Breng goed op smaak met zout en peper. Serveer bijvoorbeeld met zilvervliesrijst en bestrooi rijkelijk met koriander (dit is een smaakmaker, niet alleen garnering).
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten