Bloemkool met kokosmelk en kaffir limoen

Dit recept is geïnspireerd op een gerecht wat mij werd verteld door Angela Prins die ik tegenkwam bij de groente winkel. Angela is een kookboek aan het schrijven (*hier*, helaas niet vega of vegan).

Ik heb het gerecht "geveganiseerd" een paar dagen later. Erg lekker! Wees niet zuinig met de koriander, het is echt een smaakmaker, en niet alleen ter garnering.

Kaffir limoen blad kende ik overigens al van het blad wat je in veel Oosterse gerechten tegenkomt. Maar de vrucht kaffir limoen, ook wel djeroek limoen genoemd, zelf is ook heerlijk. Je gebruikt het niet voor het sap, maar de schil is enorm aromatisch. Ik had ze in mijn keuken liggen en dat geurde zalig.Bloemkool met kokosmelk en kaffir limoen 3 pers
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 ui, fijngesneden
1-2 tenen knoflook, fijngehakt
400 ml kokosroom van kara + 1 cup water (of 1½ blik / 600 ml kokosmelk)
1 groene jalapeño  , fijngesneden
geraspte schil van kaffir limoen
kokosolie of olijfolie
peper & zeezout

bos verse koriander

In een grote diepe koekenpan de olie verhitten en hierin een minuut de ui en knoflook aanbakken. Doe de bloemkool erbij en roerbak deze mee. Doe de jalapeño, kokosroom/water of kokosmelk erbij en de geraspte kaffir limoen schil. Breng zachtjes aan de kook. Laat zolang zachtjes koken tot de bloemkool de gewenste gaarheid heeft. Ik vind het persoonlijk erg lekker als ze nog knapperig zijn.

Breng goed op smaak met zout en peper. Serveer bijvoorbeeld met zilvervliesrijst en bestrooi rijkelijk met koriander (dit is een smaakmaker, niet alleen garnering).


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten