AH Maaltijdsalade FalafelSoms is het gewoon fijn dat als je even geen zin of tijd hebt op te kopen dat je dan niet direct naar een boterham of patat hoeft te grijpen. Helaas zijn er maar weinig kant-en-klare maaltijd opties in de supermarkten, een vegan-pizza uit de supermarkt blijft voorlopig dromen. Maar er lijkt verandering in te komen. En alhoewel Jumbo meestal wel snel is met trends oppakken, de Jumbo waar ik kom heeft een groot assortiment biologische producten en plantaardige vleesvervangers. Wat betreft maaltijden heeft Albert Heijn nu een mooie maaltijd geintroduceert: AH Maaltijdsalade Falafel!

Dus nee, ditmaal geen recept :-) Maar een aanbeveling. Ik ben hier niet voor betaald door AH, ik ben gewoon superblij dat er een kan-en-klare maaltijd beschikaar is die niet alleen ontzettend lekker is, maar ook nog eens ontzettend gezond!

De basis is een couscous en veldsla. Erbij worteltjes, paprika en ui. De falafelballetjes zijn lekker gekruid en eroverheen doe je de granaatappel vinaigrette en maak je het af met de cashewnootjes.

Geweldig toch? Ook handig om als lunch te eten, of stel dat je niet gewend bent met de vegan keuken en er komt iemand over de vloer die plantaardig eet. Dan is dit een prima, smakelijke oplossing :-)

Het is een enorme portie, zeker genoeg als avond maaltijd en als lunch misschien zelfs een beetje teveel.
Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Goed om te weten.
    Thanks for sharing :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan jullie het heugelijke nieuws vertellen dat de Hema een plantaardige salade heeft! Vaochtend, toen ik wanhopig over Amsterdam Centraal liep op zoek naar iets vega's voor lunch kwam ik het tegen. Soyabonen, geraspte brocolli, bietjes, romainesla, nootjes en een frisse dressing.

    BeantwoordenVerwijderen