Zo nu en dan is het nog best koud en dan gaat een gerecht als onderstaande er nog prima in :-) Een bloemkoolpureetje met hartige vega kipstuckjes.
Vegan kipstuckjes met knolvenkel, prei en bloemkoolpuree 2-3 pers
1 kleine bloemkool in kleine roosjes
100 ml haverroom (of een andere plantaardige room)
Snuf nootmuskaat
Peper en zout
1 pakjes kipstuckjes (bv van De Vegetarische Slager (ik snijd ze altijd nog iets kleiner))
1 tl sojasaus
1 kleine knolvenkel, in kleine stukjes
1 prei , in halve of kwart ringen gesneden
1 cup witte wijn
½ cup uienbouillon
200 ml haverroom
1½ tl zoete mosterd
Sap van een verse citroen
peper & zout
plantaardige olie
Snijd de bloemkool in roosjes, zet op het vuur in koud water en breng aan de kook.
Ondertussen de vegan kipstuckjes in wat olie rondom knapperig bakken.
In een grote koekenpan wat olie verhitten en hierin de gesneden knolvenkel en prei al roerend bakken tot ze licht beginnen te verkleuren.
Voeg de witte wijn toe en roer alles even om. 5 minuten laten koken zodat de wijn inkookt.
Voeg de uienbouillon, haverroom en mosterd toe en laat alles een minuut of 5-10 zachtjes pruttelen.
Wanneer de bloemkool gaar is (minuut of 15) giet je deze af. Fijnstampen en de haverroom toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper. Om een extra gladde structuur te krijgen heb ik de staafmixer nog even in de pan gezet.
Doe als laatste de vega kipstuckjes bij het venkel-prei mengsel en warm nog even mee indien ze afgekoeld waren.
Serveer de bloemkoolpuree met een snuf nootmuskaat en de prei venkel room met de vegankipstuckjes ernaast.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten