Vegan kipstuckjes met knolvenkel, prei en bloemkoolpuree

Zo nu en dan is het nog best koud en dan gaat een gerecht als onderstaande er nog prima in :-) Een bloemkoolpureetje met hartige vega kipstuckjes.



Vegan kipstuckjes met knolvenkel, prei en bloemkoolpuree 2-3 pers
1 kleine bloemkool in kleine roosjes
100 ml haverroom (of een andere plantaardige room)
Snuf nootmuskaat
Peper en zout

1 pakjes kipstuckjes (bv van De Vegetarische Slager (ik snijd ze altijd nog iets kleiner))
1 tl sojasaus

1 kleine knolvenkel, in kleine stukjes
1 prei , in halve of kwart ringen gesneden
1 cup witte wijn
½ cup uienbouillon
200 ml haverroom
1½ tl zoete mosterd
Sap van een verse citroen
peper & zout
plantaardige olie

Snijd de bloemkool in roosjes, zet op het vuur in koud water en breng aan de kook.

Ondertussen de vegan kipstuckjes in wat olie rondom knapperig bakken.

In een grote koekenpan wat olie verhitten en hierin de gesneden knolvenkel en prei al roerend bakken tot ze licht beginnen te verkleuren.
Voeg de witte wijn toe en roer alles even om. 5 minuten laten koken zodat de wijn inkookt.

Voeg de uienbouillon, haverroom en mosterd toe en laat alles een minuut of 5-10 zachtjes pruttelen.

Wanneer de bloemkool gaar is (minuut of 15) giet je deze af. Fijnstampen en de haverroom toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper. Om een extra gladde structuur te krijgen heb ik de staafmixer nog even in de pan gezet.

Doe als laatste de vega kipstuckjes bij het venkel-prei mengsel en warm nog even mee indien ze afgekoeld waren.

Serveer de bloemkoolpuree met een snuf nootmuskaat en de prei venkel room met de vegankipstuckjes ernaast.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram