Knolvenkel, raapsteeltjes en witte bonen

Lekker voedzaam gezond maar bovenal erg snel gerecht!
Knolvenkel is niet een groente waar ik mee ben opgegroeid, pas sinds ik plantaardig eet heeft deze groente mijn interesse. En het blijkt dat je er eigenlijk zoveel mee kan.

ps gooi het vocht van de bonen (zogenaamd "aquafaba") niet door de gootsteen, kijk eens op deze facebookgroep wat je er allemaal wel niet mee kan maken: Vegan Meringue - Hits and Misses


Knolvenkel, raapsteeltjes en witte bonen 2 pers
1 kleine knolvenkel, in stukjes
1 bos raapsteeltjes, grof gesneden
1 blik witte bonen, uitgelekt
½ pakje gerookte tofu of gerookte sesam amandel tofu, in stukjes
1-2 el sojasaus of tamari
1-2 el ahornsiroop
Olijfolie
peper en zout

In een klein koekenpannetje de stukjes gerookte tofu bakken tot ze beginnen te verkleuren. Voeg dan de sojasaus en ahornsiroop toe en bak even mee.

Ondertussen in een andere pan in  olijfolie de stukjes venkel roerbakken tot ze verkleuren. Doe de raapsteeltjes erbij tot alles slinkt. Vervolgens de  witte bonen en  de stukjes gerookte tofu en warm alles door en door.

Op smaak brengen met zout en peper.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten