Pasta met witte asperges en daslook roomsaus

Ik wilde eens iets anders doen met de asperges dan het eeuwige roomsausje. Ook wel lekker, maar ik had zin in iets anders. Daarnaast lonken mijn daslookplantjes vanuit mijn moestuinbakken elke dag naar mij dus besloot ik ze te gaan combineren. Het werd echt verrassend lekker!

De dagen erna, zodra Rick weer asperges zag in de winkel begon hij weer over dit gerecht dus ik denk dat het wel een succes was :-)

Geen daslook voor handen? Gebruik dan bieslook, dat zal ook erg lekker smaken.



Pasta met witte asperges en daslook roomsaus 2 pers
Pasta voor 2 personen (ik heb farfalle gebruikt)
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 pakje mooie rijpe cherry tomaatjes, gehalveerd
6 witte asperges, geschild
½ pakje vegan roomkaas (soyananda naturel (ekoplaza) of violife)
scheut plantaardige room (haverroom of sojaroom)
2 el edelgist
1/4 tl uienpoeder
6 daslookblaadjes (of een klein bosje bieslook)
plantaardige olie
zout & peper
pijnboompitjes (optioneel)

Schil de asperges (houd de asperge bij de kop vast en schil met behulp van een dunschiller, houtige uiteinde verwijderen). Leg ze in koud water en breng dit aan de kook. Laat ze ongeveer een minuut of 12-15 koken tot ze beetgaar zijn. Snijd ze, wanneer afgekoeld in stukjes.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een grote koekenpan wat olie (ik heb koolzaadolie met botersmaak gebruikt). Voeg de knoflook toe en laat 30 seconden meewarmen. Voeg de tomaatjes toe, en na een minuut of 1 á 2 (je wil ze doorwarmen en zoeter maken, maar niet tot moes koken) doe je de vegan roomkaas erbij. Laat smelten en roer goed door. Voeg een scheut vegan room erbij, edelgist en uienpoeder.

Snijd de daslookblaadjes heel erg fijn. Roer de afgegoten pasta en stukjes asperges door de saus. Meng de daslookblaadjes erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

Eventueel garneren met pijnboompitjes.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Zooo wat is dit lekker!! Mijn gasten waren bijzonder enthousiast (er werd 3 keer opgeschept en commentaren van heerlijk tot goddelijk) en ikzelf ook :-)
    Lekker de lente in met asperges... Dank voor dit recept, is een blijvertje!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super dat het zo goed heeft gesmaakt! Zowel jou als je gasten, fijn :-))

      Verwijderen